letselschadesupport.nl - specialisten in letselschade
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds
pro deo advocaat

Pro Deo Advocaat

Wat is een pro deo advocaat? En wanneer komt u ervoor in aanmerking? Een advocaat zal bij de intake van uw letselschadezaak altijd met u onderzoeken of u in aanmerking komtn voor gefinancierde rechtshulp. Ook wel "Pro Deo"of "Toevoeging"genoemd.

Pro Deo Advocaat

Mensen met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand. Dat kan als uw fiscaal gezinsinkomen onder een bepaalde grens ligt. Als u alleenstaande bent dan ligt de grens behoorlijk lager. Ook mag uw vermogen niet meer zijn dan het heffingsvrije vermogen. Gekeken wordt naar het fiscaal inkomen van 2 jaar voor het huidige jaar (dat wordt het peiljaar genoemd). De aanvraag voor gefinancierde rechtsbijstand kan door uw advocaat worden gedaan bij de Raad voor Rechtsbijstand. Valt uw inkomen en vermogen binnen de normen dan worden de advocaatkosten (deels) betaald door de Raad voor Rechtsbijstand. U betaalt dan alleen een eigen bijdrage aan de advocaat, afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Jaarlijks worden de inkomensnormen bijgesteld door de Raad voor Rechtsbijstand. 

Tarieven Advocaat

Komt u niet in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand, dan is uw advocaat verplicht om voor de behandeling van de zaak duidelijke afspraken met u te maken over de kosten. Vraag hier altijd naar tijdens het intakegesprek. Duidelijkheid gaat boven alles!

 

Neem direct contact op voor juridisch advies

letselschade telefoon

Mail direct uw vraag

Of bel onze Letselschade telefoonlijn:
085 - 029 1002 (lokaal tarief)

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar.
Ook 's avonds!

stel uw letselschade vraag