Ben je betrokken bij een verkeersongeval met de auto en heb je hierbij letselschade opgelopen? Dan ben je niet alleen. Jaarlijks zijn er veel mensen die bij een auto-ongeluk betrokken raken en daarvan raken er zo’n 20.000 ernstig gewond. 

De gevolgen van een verkeersongeval met letselschade kunnen ingrijpend zijn, niet alleen voor jou als slachtoffer, maar ook voor je gezin, naasten, je werk en direct betrokkenen. Er komt veel op je af waar je mogelijk nog nooit eerder mee te maken hebt gehad.

Het is belangrijk om te weten dat je bij een verkeersongeval met letselschade vaak recht hebt op een schadevergoeding van de partij die schuld heeft aan het ongeval. Als letselschade specialisten staan we je bij tijdens het juridische traject en zorgen we dat je de schadevergoeding ontvangt waar je recht op hebt. 

Neem vrijblijvend contact op met Letselschadesupport.nl om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen.

Veelgestelde vragen

01
Wie is aansprakelijk voor de letselschade bij een verkeersongeval met een automobilist?

Bij een verkeersongeval met een automobilist is de aansprakelijkheid afhankelijk van wie de verkeersregels heeft overtreden. Dit kan bijvoorbeeld de automobilist zijn, maar ook de andere partij.

02
Wat moet ik doen na een verkeersongeval met letselschade als automobilist?

Als automobilist is het belangrijk om na een verkeersongeval met letselschade de politie te bellen en een schadeformulier in te vullen. Ook is het verstandig om medische hulp te zoeken en contact op te nemen met een letselschadeadvocaat.

03
Hoe kan ik een letselschadevergoeding claimen na een verkeersongeval?

Om een letselschadevergoeding te claimen na een verkeersongeval, volg deze stappen:

  1. Schakel medische hulp in en laat je verwondingen behandelen.
  2. Noteer de gegevens van de betrokken partijen en eventuele getuigen.
  3. Maak foto’s van de schade, de plaats van het ongeval en je verwondingen.
  4. Neem contact op met je verzekeraar en meld de schade.
  5. Raadpleeg een ervaren letselschadeadvocaat om je zaak te beoordelen en je te helpen bij het claimen van de vergoeding waar je recht op heeft.
04
Hoe wordt de hoogte van de schadevergoeding bepaald?

De hoogte van de schadevergoeding wordt bepaald aan de hand van de aard en ernst van de schade en de geleden kosten en gederfde inkomsten. Dit kan worden vastgesteld door middel van onder andere medische rapportages en financiële gegevens.

05
Wat kan een letselschadeadvocaat voor mij betekenen en waarom is het verstandig om er een in te schakelen?

Een letselschadeadvocaat kan u helpen om uw letselschadeclaim op de juiste manier af te handelen en te zorgen dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. Een letselschadeadvocaat kan u bijstaan bij het verzamelen van bewijsmateriaal, het onderhandelen met de verzekeraar en indien nodig een gerechtelijke procedure starten.