Onze aanpak

Als je contact met ons opneemt, krijg je meteen een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je krijgt de mogelijkheid om jouw situatie uit te leggen. Daarna ontvang je van ons een persoonlijk advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Is dat het geval, dan brengen wij je gelijk in contact met een gespecialiseerde letselschade advocaat|koppelen we je gelijk aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Op deze manier zorgen wij ervoor dat je dossier in goede handen is!

Hoe helpt de letselschade advocaat jou?

De advocaten binnen ons netwerk zijn ervaren in letselschadeclaims. Na onze doorverwijzing neemt de letselschade advocaat in maximaal één werkdag contact met je op om een consult in te plannen. In veel gevallen word je dezelfde dag nog gebeld om een afspraak in te plannen. Neem alle documenten en bewijsstukken die betrekking hebben op het ongeval en jouw letsel mee naar de afspraak met de advocaat. Gedurende het consult met de letselschade advocaat wordt je zaak geanalyseerd. Samen met de advocaat stel je een duidelijk plan van aanpak op.

Wat kost een letselschade advocaat in Lingewaard?

De advocaat geeft aan de hand van een plan van aanpak een schatting van de uitgaven die je mag verwachten.

Is de aansprakelijkheid erkend?
In dat geval dient de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten vergoeden! Meestal is het de verzekeraar van de aansprakelijke partij vervolgens de uitgaven betaalt.

Is de aansprakelijkheid niet toegegeven?
In dat geval is er de mogelijkheid dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat bij de rechter dient te worden voorgelegd. Daar zijn kosten aan verbonden.

De meeste letselschade advocaten werken op basis van een uurtarief. Doorgaans is het tarief gerelateerd aan expertise en/of ervaring. Bij mensen die beneden een zekere inkomsten- en vermogensgrens vallen, is het een mogelijkheid om een toevoeging te krijgen. Een subsidie is een bijdrage voor de advocaatkosten. De advocaat kan de subsidie voorleggen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een verzekering voor rechtsbijstand?
In dat geval is er de mogelijkheid dat jouw rechtsbijstandverzekeraar de advocaatkosten vergoedt. Raadpleeg de polis van je verzekering om te zien of rechtshulp bij letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Waarom je voor een goede letselschade advocaat moet kiezen

Letselschade advocaten uit ons netwerk werken allemaal landelijk. Dat betekent dat ze ook letselschadezaken behandelen in de buurt van Lingewaard. Wij raden aan om een letselschade advocaat uit ons netwerk te kiezen, omdat je er zo van bent verzekerd dat je wordt geholpen door een ervaren letselschade specialist. Is het om medische redenen niet haalbaar om naar het kantoor van de advocaat te komen? Dan is het bij veel advocaten mogelijk dat zij op huisbezoek komen. In deze moderne tijden is het natuurlijk ook een mogelijkheid om via videobellen een afspraak te maken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina