Wat je van ons kunt verwachten

Wanneer je contact met ons opneemt, krijg je gelijk een van onze juridisch adviseurs aan de lijn. Je hebt de gelegenheid om jouw situatie te beschrijven. Daarna krijg je van ons een individueel advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Is dat het geval, dan brengen wij je meteen in contact met een gespecialiseerde letselschade advocaat|koppelen wij je meteen aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Op deze manier weet weet je zeker dat je dossier in goede handen is!

Hoe kan de letselschade advocaat jou helpen?

Advocaten die bij ons zijn aagesloten zijn gespecialiseerd in letselschadezaken. Na de doorverwijzing van onze juristen neemt de letselschade advocaat binnen één werkdag contact met je op om een gesprek te plannen. Vaak word je zelfs al op de dag van de doorverwijzing gebeld om een afspraak te maken. Neem alle documenten en bewijsstukken met betrekking tot het ongeval en jouw letsel mee naar de advocaat. Tijdens het consult met de letselschade advocaat wordt je zaak geanalyseerd. In overleg met de advocaat maak je een duidelijk plan van aanpak.

De kosten van een letselschade advocaat in Gennep

De advocaat geeft aan de hand van een plan van aanpak een schatting van de uitgaven die je kunt verwachten.

Is de aansprakelijkheid erkend?
In dat geval dient de aansprakelijke partij je advocaatkosten vergoeden! Vaak is het de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij dan de uitgaven betaalt.

Is de aansprakelijkheid niet toegegeven?
Dan bestaat de mogelijkheid dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat aan de rechter moet worden voorgelegd. Daar zijn kosten aan verbonden.

Veel letselschade advocaten werken met een uurtarief. Doorgaans is het tarief gebaseerd op expertise en/of ervaring. Bij mensen die onder een bepaalde inkomsten- en vermogensgrens vallen, is het een optie om een toevoeging te krijgen. Een subsidie is een subsidie voor de advocaatkosten. De advocaat kan dit voorleggen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een rechtsbijstandverzekering?
Dan is er de mogelijkheid dat jouw rechtsbijstandverzekeraar de advocaatkosten betaalt. Controleer de voorwaarden van je verzekering om te zien of rechtshulp bij letselschadezaken ook onder jouw contact valt.

Het belang van een goede letselschade advocaat

Letselschade advocaten die bij ons zijn aangesloten werken landelijk. Dat betekent dat ze ook letselschadezaken doen in de regio Gennep. Wij adviseren om een letselschade advocaat uit ons netwerk te kiezen, omdat je er zo van bent verzekerd dat je wordt geholpen door een professionele en ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet haalbaar om naar het kantoor van de advocaat te komen? Dan is het bij veel advocaten mogelijk dat zij op huisbezoek komen. In deze moderne tijden is het vanzelfsprekend ook mogelijk om via videobellen af te spreken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina