Wat je van ons kunt verwachten

Wanneer je contact met ons opneemt, krijg je direct een van onze juridisch adviseurs aan de lijn. Je krijgt de kans om jouw situatie uit te leggen. Vervolgens ontvang je van ons een passend advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Als dat zo is, dan ervaren letselschade advocaat|koppelen we je direct aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Zo weet weet je zeker dat je dossier goed behandeld wordt!

Wat kan de letselschade advocaat voor je betekenen?

De advocaten binnen ons netwerk zijn ervaren in letselschadezaken. Na de doorverwijzing van onze juristen neemt de letselschade advocaat in maximaal één werkdag contact met je op om een consult in te plannen. Vaak word je zelfs al op de dag van de doorverwijzing gebeld om een afspraak in te plannen. Neem alle documenten en bewijsstukken die betrekking hebben op het ongeval en jouw letsel mee naar de advocaat. Gedurende het gesprek met de letselschade advocaat wordt je zaak geanalyseerd. Samen met de advocaat maak je een duidelijk plan van aanpak.

Wat kost een letselschade advocaat in Smallingerland?

De advocaat geeft op basis van een plan van aanpak een inschatting van de kosten die je mag verwachten.

Is de aansprakelijkheid erkend?
In dat geval moet de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten vergoeden! Vaak komt het erop neer dat de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij vervolgens de kosten betaalt.

Wordt de aansprakelijkheid niet toegegeven?
In dat geval is er de mogelijkheid dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat bij de rechter moet worden voorgelegd. Hier komen kosten bij kijken.

De meeste letselschade advocaten werken met een uurtarief. Vaak is het tarief gerelateerd aan expertise en/of ervaring. Bij mensen die onder een zekere inkomsten- of vermogensgrens vallen, is er een optie om een subsidie te ontvangen. Een subsidie is een subsidie voor de advocaatkosten. De advocaat kan dit regelen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een rechtsbijstandverzekering?
Dan is het mogelijk dat jouw verzekering de advocaatkosten betaalt. Controleer de voorwaarden van je verzekering om te zien of rechtshulp bij letselschadezaken ook onder jouw contact valt.

Waarom een goede letselschade advocaat belangrijk is

Letselschade advocaten die bij ons zijn aangesloten werken allemaal landelijk. Dit betekent dat ze ook letselschadezaken behandelen in de regio Smallingerland. Wij adviseren om een letselschade advocaat uit ons netwerk te kiezen, omdat je er zo van bent verzekerd dat je wordt bijgestaan door een ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet haalbaar om de advocaat op kantoor te bezoeken? Dan is het bij veel advocaten mogelijk dat zij op huisbezoek komen. In deze moderne tijden is het vanzelfsprekend ook een mogelijkheid om via beeldbellen af te spreken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina