Wat je van ons kunt verwachten

Als je ons benadert, krijg je gelijk een van onze juridisch adviseurs aan de lijn. Je krijgt de kans om je situatie te bespreken. Daarna krijg je van ons een passend advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Als dat zo is, dan ervaren letselschade advocaat|koppelen we je meteen aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Zo weet weet je zeker dat je dossier in goede handen is!

Wat kan de letselschade advocaat voor je betekenen?

De advocaten binnen ons netwerk zijn gespecialiseerd in letselschadezaken. Na onze doorverwijzing neemt de letselschade advocaat in maximaal één werkdag contact met je op om een gesprek te plannen. Meestal neemt de advocaat al dezelfde dag contact met je op om een afspraak te maken. Neem alle documenten en bewijsstukken die betrekking hebben op het ongeval en jouw letsel mee naar de advocaat. Tijdens het gesprek met de advocaat wordt je zaak geanalyseerd. Samen met de advocaat stel je een duidelijk plan van aanpak op.

Letselschade advocaat Zaanstad: wat zijn de kosten?

De advocaat geeft aan de hand van een plan van aanpak een inschatting van de kosten die je kunt verwachten.

Wordt de aansprakelijkheid toegegeven?
In dat geval dient de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten betalen! Meestal is het de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij vervolgens de kosten betaalt.

Is de aansprakelijkheid niet erkend?
In dat geval bestaat de mogelijkheid dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat bij de rechter moet worden voorgelegd. Daar zijn kosten aan verbonden.

De meeste letselschade advocaten werken met een uurtarief. Doorgaans is het tarief gerelateerd aan expertise en/of ervaring. Voor mensen die onder een bepaalde inkomsten- en/of vermogensgrens zitten, is het een optie om een toevoeging te krijgen. Een toevoeging is een bijdrage voor de advocaatkosten. De advocaat dient het verzoek in voor deze subsidie bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Heb je een rechtsbijstandverzekering?
Dan is het mogelijk dat jouw verzekeraar de advocaatkosten vergoedt. Raadpleeg de voorwaarden van je verzekering om te zien of rechtshulp bij letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Waarom een goede letselschade advocaat belangrijk is

Letselschade advocaten die bij ons zijn aangesloten werken landelijk. Dit betekent dat ze ook letselschadezaken behandelen in de buurt van Zaanstad. Wij raden aan om een letselschade advocaat uit ons netwerk in te schakelen, omdat je er zo van bent verzekerd dat je wordt bijgestaan door een professionele en ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet haalbaar om naar het kantoor van de advocaat te komen? Dan bieden veel advocaten de mogelijkheid aan van huisbezoek. Tegenwoordig is het natuurlijk ook een mogelijkheid om via videobellen af te spreken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina