Hoe het werkt

Als je ons benadert, krijg je direct een van onze juridisch adviseurs aan de lijn. Je krijgt de kans om je situatie te beschrijven. Daarna krijg je van ons een passend advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Is dat het geval, dan brengen we je meteen in contact met een gespecialiseerde letselschade advocaat|koppelen wij je gelijk aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Op deze manier zorgen wij ervoor dat je dossier goed behandeld wordt!

Hoe helpt de letselschade advocaat jou?

De advocaten binnen ons netwerk zijn gespecialiseerd in zaken rondom letselschade. Na de doorverwijzing van onze juristen neemt de letselschade advocaat in maximaal één werkdag contact met je op om een afspraak te maken. In veel gevallen word je dezelfde dag nog gebeld om een afspraak in te plannen. Neem alle documenten en bewijsstukken met betrekking tot het ongeval en jouw letsel mee naar de advocaat. Tijdens het gesprek met de letselschade advocaat wordt je zaak geanalyseerd. In overleg met de advocaat maak je een duidelijk plan van aanpak.

Wat kost een letselschade advocaat in Montferland?

De advocaat geeft aan de hand van een plan van aanpak een schatting van de kosten die je mag verwachten.

Wordt de aansprakelijkheid erkend?
Dan dient de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten betalen! Meestal komt het erop neer dat de verzekeraar van de aansprakelijke partij vervolgens de kosten betaalt.

Wordt de aansprakelijkheid niet toegegeven?
In dat geval is er de mogelijkheid dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat bij de rechter moet worden voorgelegd. Daar zijn kosten aan verbonden.

Veel letselschade advocaten werken met een uurtarief. Vaak is dat tarief gebaseerd op expertise en/of ervaring. Voor mensen die beneden een bepaalde inkomsten- en vermogensgrens zitten, is er een optie om een toevoeging te ontvangen. Een subsidie is een bijdrage voor de advocaatkosten. De advocaat dient het verzoek in voor deze subsidie bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een verzekering voor rechtsbijstand?
Dan is er de mogelijkheid dat jouw verzekering de advocaatkosten vergoedt. Check de voorwaarden van je verzekering om te zien of rechtshulp voor letselschadezaken ook onder jouw contact valt.

Waarom je een goede letselschade advocaat nodig hebt

Letselschade advocaten die bij ons zijn aangesloten werken landelijk. Dat betekent dat ze ook letselschadezaken aannemen in de buurt van Montferland. Wij adviseren om een letselschade advocaat uit ons netwerk in te schakelen, omdat je er zo van bent verzekerd dat je wordt bijgestaan door een ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet haalbaar om naar het kantoor van de advocaat te komen? Dan bieden veel advocaten de mogelijkheid aan van huisbezoek. Tegenwoordig is het vanzelfsprekend ook een mogelijkheid om via beeldbellen af te spreken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina