Hoe wij werken

Wanneer je ons benadert, krijg je meteen een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je krijgt de mogelijkheid om je situatie uit te leggen. Vervolgens krijg je van ons een individueel advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Is dat het geval, dan ervaren letselschade advocaat|koppelen wij je meteen aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Zo weet weet je zeker dat je dossier in goede handen is!

Hoe helpt de letselschade advocaat jou?

Advocaten die bij ons zijn aagesloten zijn gespecialiseerd in zaken rondom letselschade. Na onze doorverwijzing neemt de letselschade advocaat in maximaal één werkdag contact met je op om een consult in te plannen. Meestal neemt de advocaat al dezelfde dag contact met je op om een afspraak in te plannen. Neem alle documenten en bewijsstukken die betrekking hebben op het ongeval en jouw letsel mee naar de advocaat. Tijdens het consult met de advocaat wordt je zaak doorgenomen. Samen met de advocaat stel je een duidelijk plan van aanpak op.

De kosten van een letselschade advocaat in Hof van Twente

De advocaat geeft op basis van een stappenplan een inschatting van de uitgaven die je mag verwachten.

Wordt de aansprakelijkheid erkend?
In dat geval dient de aansprakelijke partij je advocaatkosten vergoeden! Vaak komt het erop neer dat de verzekeraar van de aansprakelijke partij vervolgens de kosten betaalt.

Wordt de aansprakelijkheid niet erkend?
In dat geval bestaat de mogelijkheid dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat bij de rechter dient te worden voorgelegd. Daar zijn kosten aan verbonden.

De meeste letselschade advocaten werken met een uurtarief. Vaak is dat tarief gebaseerd op expertise en/of ervaring. Voor mensen die beneden een bepaalde inkomsten- of vermogensgrens vallen, is er een mogelijkheid om een toevoeging te ontvangen. Een subsidie is een bijdrage voor de advocaatkosten. De advocaat dient het verzoek in voor deze subsidie bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een rechtsbijstandverzekering?
In dat geval is er de mogelijkheid dat jouw rechtsbijstandverzekeraar de advocaatkosten betaalt. Check de voorwaarden van je verzekering om te zien of rechtshulp bij letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Waarom een goede letselschade advocaat belangrijk is

De bij ons aangesloten letselschade advocaten werken landelijk. Dat betekent dat ze ook letselschadezaken aannemen in de buurt van Hof van Twente. Wij adviseren om een letselschade advocaat uit ons netwerk in te schakelen, omdat je dan zeker weet dat je wordt bijgestaan door een professionele en ervaren letselschade specialist. Is het om medische redenen niet haalbaar om naar het kantoor van de advocaat te komen? Dan is het bij veel advocaten mogelijk dat zij op huisbezoek komen. In deze moderne tijden is het vanzelfsprekend ook een mogelijkheid om via beeldbellen af te spreken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina