Hoe wij werken

Wanneer je ons benadert, krijg je meteen een van onze juridisch adviseurs aan de lijn. Je hebt de kans om je situatie uit te leggen. Vervolgens ontvang je van ons een persoonlijk advies of je kans maakt op een letselschadevergoeding. Als dat zo is, dan ervaren letselschade advocaat|koppelen we je gelijk aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je zaak goed behandeld wordt!

Hoe kan de letselschade advocaat jou helpen?

Advocaten die bij ons zijn aagesloten zijn deskundig in letselschadeclaims. Na onze doorverwijzing neemt de letselschade advocaat binnen één werkdag contact met je op om een consult in te plannen. Vaak word je zelfs al op de dag van de doorverwijzing gebeld om een afspraak te maken. Neem alle documenten en bewijsstukken die betrekking hebben op het ongeval en jouw letsel mee naar de afspraak met de advocaat. Gedurende het consult met de letselschade advocaat wordt je zaak doorgenomen. In overleg met de advocaat maak je een duidelijk plan van aanpak.

De kosten van een letselschade advocaat in Groningen

De advocaat geeft aan de hand van een stappenplan een schatting van de uitgaven die je mag verwachten.

Wordt de aansprakelijkheid erkend?
In dat geval moet de aansprakelijke partij je advocaatkosten vergoeden! Vaak is het de verzekeraar van de aansprakelijke partij vervolgens de kosten betaalt.

Wordt de aansprakelijkheid niet toegegeven?
In dat geval is er de mogelijkheid dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat aan de rechter dient te worden voorgelegd. Dit zal zorgen voor meer kosten.

Veel letselschade advocaten werken met een uurtarief. Doorgaans is het tarief gebaseerd op expertise of ervaring. Bij mensen die beneden een zekere inkomsten- en/of vermogensgrens zitten, is er een mogelijkheid om een subsidie te ontvangen. Een toevoeging is een bijdrage voor de advocaatkosten. De advocaat kan dit regelen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een rechtsbijstandverzekering?
Dan is het mogelijk dat jouw verzekeraar de advocaatkosten betaalt. Check de polis van je verzekering om te zien of rechtshulp bij letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Het belang van een goede letselschade advocaat

De bij ons aangesloten letselschade advocaten werken allemaal landelijk. Dat betekent dat ze ook letselschadezaken behandelen in de buurt van Groningen. Wij adviseren om een letselschade advocaat uit ons netwerk in te schakelen, omdat je er zo van bent verzekerd dat je wordt bijgestaan door een professionele en ervaren letselschade specialist. Is het om medische redenen niet haalbaar om de advocaat op kantoor te bezoeken? Dan bieden veel advocaten de mogelijkheid aan van huisbezoek. In deze moderne tijden is het natuurlijk ook mogelijk om via videobellen af te spreken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina