Hoe wij werken

Wanneer je ons benadert, krijg je direct een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je hebt de gelegenheid om jouw situatie te beschrijven. Vervolgens krijg je van ons een passend advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Als dat zo is, dan ervaren letselschade advocaat|koppelen we je meteen aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Op deze manier weet weet je zeker dat je zaak in goede handen is!

Hoe helpt de letselschade advocaat jou?

Advocaten die bij ons zijn aagesloten zijn deskundig in zaken rondom letselschade. Na de doorverwijzing van onze juristen neemt de letselschade advocaat in maximaal één werkdag contact met je op om een consult in te plannen. Meestal neemt de advocaat al dezelfde dag contact met je op om een afspraak te maken. Neem alle documenten en bewijsstukken met betrekking tot het ongeval en jouw letsel mee naar de advocaat. Gedurende het gesprek met de letselschade advocaat wordt je zaak geanalyseerd. In overleg met de advocaat maak je een duidelijk plan van aanpak.

Letselschade advocaat Opmeer: wat zijn de kosten?

De advocaat geeft aan de hand van een stappenplan een inschatting van de uitgaven die je mag verwachten.

Wordt de aansprakelijkheid erkend?
Dan moet de aansprakelijke partij je advocaatkosten vergoeden! Vaak komt het erop neer dat de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij vervolgens de kosten betaalt.

Wordt de aansprakelijkheid niet erkend?
In dat geval bestaat de kans dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat aan de rechter moet worden voorgelegd. Dit zal zorgen voor meer kosten.

De meeste letselschade advocaten werken met een uurtarief. Doorgaans is dat tarief gebaseerd op expertise en/of ervaring. Bij mensen die onder een zekere inkomsten- en/of vermogensgrens vallen, is er een mogelijkheid om een toevoeging te krijgen. Een subsidie is een subsidie voor de advocaatkosten. De advocaat dient het verzoek in voor deze subsidie bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een verzekering voor rechtsbijstand?
Dan is er de mogelijkheid dat jouw rechtsbijstandverzekeraar de advocaatkosten vergoedt. Controleer de polis van je verzekering om te zien of rechtshulp bij letselschadezaken ook onder jouw contact valt.

Waarom je een goede letselschade advocaat nodig hebt

Letselschade advocaten uit ons netwerk werken landelijk. Dit betekent dat ze ook letselschadezaken aannemen in de regio Opmeer. Wij raden aan om een letselschade advocaat via ons in te schakelen, omdat je er zo van bent verzekerd dat je wordt bijgestaan door een professionele en ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet haalbaar om naar het kantoor van de advocaat te komen? Dan bieden veel advocaten de mogelijkheid aan van huisbezoek. In deze moderne tijden is het natuurlijk ook mogelijk om via beeldbellen af te spreken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina