Hoe wij werken

Wanneer je contact met ons opneemt, krijg je meteen een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je krijgt de gelegenheid om jouw situatie te beschrijven. Vervolgens krijg je van ons een passend advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Is dat het geval, dan ervaren letselschade advocaat|koppelen we je direct aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Op deze manier zorgen wij ervoor dat je dossier goed behandeld wordt!

Hoe kan de letselschade advocaat jou helpen?

De letselschade advocaten in ons netwerk zijn deskundig in zaken rondom letselschade. Na de doorverwijzing van onze juristen neemt de letselschade advocaat in maximaal één werkdag contact met je op om een gesprek te plannen. Meestal neemt de advocaat al dezelfde dag contact met je op om een afspraak te maken. Neem alle documenten en bewijsstukken die betrekking hebben op het ongeval en jouw letsel mee naar de advocaat. Tijdens het consult met de advocaat wordt je zaak besproken. Samen met de advocaat maak je een duidelijk plan van aanpak.

De kosten van een letselschade advocaat in Brunssum

De advocaat geeft aan de hand van een plan van aanpak een schatting van de uitgaven die je kunt verwachten.

Is de aansprakelijkheid erkend?
In dat geval moet de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten vergoeden! Meestal is het de verzekeraar van de aansprakelijke partij vervolgens de kosten betaalt.

Wordt de aansprakelijkheid niet toegegeven?
Dan bestaat de kans dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat bij de rechter moet worden voorgelegd. Hier komen kosten bij kijken.

De meeste letselschade advocaten werken met een uurtarief. Vaak is dat tarief gebaseerd op expertise of ervaring. Voor mensen die beneden een zekere inkomsten- en vermogensgrens zitten, is het een mogelijkheid om een subsidie te krijgen. Een subsidie is een bijdrage voor de advocaatkosten. De advocaat dient het verzoek in voor deze subsidie bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een verzekering voor rechtsbijstand?
Dan is het mogelijk dat jouw verzekeraar de advocaatkosten betaalt. Raadpleeg de voorwaarden van je verzekering om te zien of rechtshulp bij letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Het belang van een goede letselschade advocaat

De bij ons aangesloten letselschade advocaten werken landelijk. Dat betekent dat ze ook letselschadezaken doen in de buurt van Brunssum. Wij adviseren om een letselschade advocaat uit ons netwerk te kiezen, omdat je er zo van bent verzekerd dat je wordt bijgestaan door een ervaren letselschade specialist. Is het om medische redenen niet haalbaar om de advocaat op kantoor te bezoeken? Dan is het bij veel advocaten mogelijk dat zij op huisbezoek komen. In deze moderne tijden is het vanzelfsprekend ook mogelijk om via videobellen af te spreken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina