Onze aanpak

Als je ons benadert, krijg je gelijk een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je krijgt de kans om je situatie uit te leggen. Daarna krijg je van ons een passend advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Is dat het geval, dan ervaren letselschade advocaat|koppelen we je direct aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Zo weet weet je zeker dat je dossier goed behandeld wordt!

Hoe helpt de letselschade advocaat jou?

Advocaten die bij ons zijn aagesloten zijn ervaren in zaken rondom letselschade. Na onze doorverwijzing neemt de letselschade advocaat binnen één werkdag contact met je op om een gesprek te plannen. Meestal neemt de advocaat al dezelfde dag contact met je op om een afspraak te maken. Neem alle documenten en bewijsstukken die betrekking hebben op het ongeval en jouw letsel mee naar de afspraak met de advocaat. Gedurende het gesprek met de letselschade advocaat wordt je zaak doorgenomen. Samen met de advocaat stel je een duidelijk plan van aanpak op.

Letselschade advocaat Zwijndrecht: wat zijn de kosten?

De advocaat geeft op basis van een stappenplan een schatting van de uitgaven die je mag verwachten.

Wordt de aansprakelijkheid erkend?
In dat geval moet de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten vergoeden! Meestal is het de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij vervolgens de kosten betaalt.

Is de aansprakelijkheid niet toegegeven?
In dat geval is er de kans dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat aan de rechter moet worden voorgelegd. Dit zal zorgen voor meer kosten.

De meeste letselschade advocaten werken op basis van een uurtarief. Vaak is dat tarief gebaseerd op expertise en/of ervaring. Bij mensen die onder een bepaalde inkomsten- of vermogensgrens vallen, is het een mogelijkheid om een toevoeging te ontvangen. Een toevoeging is een subsidie voor de advocaatkosten. De advocaat kan de subsidie regelen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Heb je een rechtsbijstandverzekering?
Dan is het mogelijk dat jouw rechtsbijstandverzekeraar de advocaatkosten vergoedt. Check de polis van je verzekering om te zien of rechtshulp bij letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Waarom je voor een goede letselschade advocaat moet kiezen

De bij ons aangesloten letselschade advocaten werken allemaal landelijk. Dit betekent dat ze ook letselschadezaken behandelen in de buurt van Zwijndrecht. Wij adviseren om een letselschade advocaat uit ons netwerk in te schakelen, omdat je dan zeker weet dat je wordt bijgestaan door een ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet haalbaar om langs te gaan bij de advocaat? Dan bieden veel advocaten de mogelijkheid aan van huisbezoek. In deze moderne tijden is het vanzelfsprekend ook mogelijk om via beeldbellen een afspraak te maken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina