Onze aanpak

Wanneer je ons benadert, krijg je meteen een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je hebt de kans om je situatie te bespreken. Daarna ontvang je van ons een persoonlijk advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Als dat zo is, dan brengen wij je meteen in contact met een gespecialiseerde letselschade advocaat|koppelen wij je meteen aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Op deze manier zorgen wij ervoor dat je zaak goed behandeld wordt!

Hoe kan de letselschade advocaat jou helpen?

De letselschade advocaten in ons netwerk zijn gespecialiseerd in letselschadezaken. Na onze doorverwijzing neemt de letselschade advocaat binnen één werkdag contact met je op om een consult in te plannen. In veel gevallen word je dezelfde dag nog gebeld om een afspraak in te plannen. Neem alle documenten en bewijsstukken met betrekking tot het ongeval en jouw letsel mee naar de advocaat. Gedurende het consult met de advocaat wordt je zaak geanalyseerd. Samen met de advocaat stel je een duidelijk plan van aanpak op.

Letselschade advocaat Schiedam: wat zijn de kosten?

De advocaat geeft op basis van een stappenplan een inschatting van de kosten die je mag verwachten.

Is de aansprakelijkheid toegegeven?
In dat geval dient de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten vergoeden! Vaak is het de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij vervolgens de kosten betaalt.

Wordt de aansprakelijkheid niet toegegeven?
Dan is er de kans dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat bij de rechter dient te worden voorgelegd. Daar zijn kosten aan verbonden.

Veel letselschade advocaten werken met een uurtarief. Doorgaans is het tarief gebaseerd op expertise of ervaring. Bij mensen die beneden een bepaalde inkomsten- en vermogensgrens vallen, is het een optie om een subsidie te krijgen. Een toevoeging is een bijdrage voor de advocaatkosten. De advocaat dient het verzoek in voor deze subsidie bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een rechtsbijstandverzekering?
In dat geval is er de mogelijkheid dat jouw rechtsbijstandverzekeraar de advocaatkosten vergoedt. Controleer de polis van je verzekering om te zien of rechtshulp voor letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Waarom je een goede letselschade advocaat nodig hebt

De bij ons aangesloten letselschade advocaten werken allemaal landelijk. Dit betekent dat ze ook letselschadezaken behandelen in de buurt van Schiedam. Wij raden aan om een letselschade advocaat via ons te kiezen, omdat je dan zeker weet dat je wordt bijgestaan door een ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet mogelijk om langs te gaan bij de advocaat? Dan is het bij veel advocaten mogelijk dat zij op huisbezoek komen. In deze moderne tijden is het uiteraard ook een mogelijkheid om via videobellen een afspraak te maken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina