Onze aanpak

Wanneer je ons benadert, krijg je direct een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je krijgt de mogelijkheid om jouw situatie te beschrijven. Vervolgens krijg je van ons een individueel advies of je kans maakt op een letselschadevergoeding. Is dat het geval, dan ervaren letselschade advocaat|koppelen we je direct aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Zo ben je ervan verzekerd dat je dossier in goede handen is!

Wat kan de letselschade advocaat voor je betekenen?

De advocaten binnen ons netwerk zijn gespecialiseerd in letselschadezaken. Na onze doorverwijzing neemt de letselschade advocaat binnen één werkdag contact met je op om een gesprek te plannen. In veel gevallen word je dezelfde dag nog gebeld om een afspraak in te plannen. Neem alle documenten en bewijsstukken die betrekking hebben op het ongeval en jouw letsel mee naar de advocaat. Tijdens het gesprek met de advocaat wordt je zaak doorgenomen. In overleg met de advocaat maak je een duidelijk plan van aanpak.

Wat kost een letselschade advocaat in Eijsden-Margraten?

De advocaat geeft aan de hand van een plan van aanpak een schatting van de kosten die je kunt verwachten.

Wordt de aansprakelijkheid toegegeven?
Dan dient de aansprakelijke partij je advocaatkosten betalen! Meestal is het de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij dan de uitgaven betaalt.

Wordt de aansprakelijkheid niet toegegeven?
Dan bestaat de mogelijkheid dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat aan de rechter dient te worden voorgelegd. Dit zal zorgen voor meer kosten.

De meeste letselschade advocaten werken met een uurtarief. Doorgaans is dat tarief gebaseerd op expertise en/of ervaring. Voor mensen die beneden een zekere inkomsten- of vermogensgrens zitten, is het een optie om een toevoeging te ontvangen. Een toevoeging is een subsidie voor de advocaatkosten. De advocaat kan de subsidie voorleggen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een verzekering voor rechtsbijstand?
Dan is er de mogelijkheid dat jouw rechtsbijstandverzekeraar de advocaatkosten vergoedt. Check de voorwaarden van je verzekering om te zien of rechtshulp voor letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Waarom een goede letselschade advocaat belangrijk is

Letselschade advocaten uit ons netwerk werken allemaal landelijk. Dit betekent dat ze ook letselschadezaken doen in de regio Eijsden-Margraten. Wij adviseren om een letselschade advocaat uit ons netwerk in te schakelen, omdat je zo zeker weet dat je wordt geholpen door een ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet haalbaar om naar het kantoor van de advocaat te komen? Dan bieden veel advocaten de mogelijkheid aan van huisbezoek. In deze moderne tijden is het natuurlijk ook een mogelijkheid om via videobellen een afspraak te maken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina