Wat je van ons kunt verwachten

Als je contact met ons opneemt, krijg je direct een van onze juridisch adviseurs aan de lijn. Je krijgt de mogelijkheid om jouw situatie uit te leggen. Vervolgens ontvang je van ons een passend advies of je kans maakt op een letselschadevergoeding. Als dat zo is, dan ervaren letselschade advocaat|koppelen wij je meteen aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je dossier goed behandeld wordt!

Hoe kan de letselschade advocaat jou helpen?

De advocaten binnen ons netwerk zijn ervaren in zaken rondom letselschade. Na onze doorverwijzing neemt de letselschade advocaat binnen één werkdag contact met je op om een gesprek te plannen. Vaak word je zelfs al op de dag van de doorverwijzing gebeld om een afspraak in te plannen. Neem alle documenten en bewijsstukken die betrekking hebben op het ongeval en jouw letsel mee naar de afspraak met de advocaat. Gedurende het gesprek met de advocaat wordt je zaak besproken. Samen met de advocaat maak je een duidelijk plan van aanpak.

Letselschade advocaat Castricum: wat zijn de kosten?

De advocaat geeft aan de hand van een stappenplan een schatting van de uitgaven die je mag verwachten.

Wordt de aansprakelijkheid erkend?
In dat geval moet de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten vergoeden! Meestal komt het erop neer dat de verzekeraar van de aansprakelijke partij vervolgens de uitgaven betaalt.

Wordt de aansprakelijkheid niet toegegeven?
In dat geval bestaat de kans dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat bij de rechter moet worden voorgelegd. Dit zal zorgen voor meer kosten.

Veel letselschade advocaten werken op basis van een uurtarief. Doorgaans is het tarief gebaseerd op expertise en/of ervaring. Voor mensen die beneden een bepaalde inkomsten- en vermogensgrens zitten, is het een mogelijkheid om een toevoeging te ontvangen. Een toevoeging is een bijdrage voor de advocaatkosten. De advocaat dient het verzoek in voor deze subsidie bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Heb je een rechtsbijstandverzekering?
Dan is er de mogelijkheid dat jouw verzekeraar de advocaatkosten vergoedt. Controleer de polis van je verzekering om te zien of rechtshulp voor letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Waarom een goede letselschade advocaat belangrijk is

Letselschade advocaten die bij ons zijn aangesloten werken allemaal landelijk. Dat betekent dat ze ook letselschadezaken aannemen in de buurt van Castricum. Wij adviseren om een letselschade advocaat via ons te kiezen, omdat je er zo van bent verzekerd dat je wordt bijgestaan door een ervaren letselschade specialist. Is het om medische redenen niet mogelijk om naar het kantoor van de advocaat te komen? Dan is het bij veel advocaten mogelijk dat zij op huisbezoek komen. Tegenwoordig is het natuurlijk ook mogelijk om via videobellen af te spreken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina