Wat je van ons kunt verwachten

Als je ons benadert, krijg je gelijk een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je hebt de mogelijkheid om je situatie te bespreken. Daarna ontvang je van ons een individueel advies of je kans maakt op een letselschadevergoeding. Als dat zo is, dan ervaren letselschade advocaat|koppelen wij je direct aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Op deze manier zorgen wij ervoor dat je zaak in goede handen is!

Hoe helpt de letselschade advocaat jou?

De letselschade advocaten in ons netwerk zijn gespecialiseerd in letselschadeclaims. Na de doorverwijzing van onze juristen neemt de letselschade advocaat binnen één werkdag contact met je op om een afspraak te maken. In veel gevallen word je dezelfde dag nog gebeld om een afspraak in te plannen. Neem alle documenten en bewijsstukken die betrekking hebben op het ongeval en jouw letsel mee naar de advocaat. Tijdens het consult met de letselschade advocaat wordt je zaak doorgenomen. In overleg met de advocaat stel je een duidelijk plan van aanpak op.

De kosten van een letselschade advocaat in Leiden

De advocaat geeft op basis van een stappenplan een inschatting van de kosten die je kunt verwachten.

Is de aansprakelijkheid toegegeven?
Dan moet de aansprakelijke partij je advocaatkosten vergoeden! Meestal komt het erop neer dat de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij dan de uitgaven betaalt.

Wordt de aansprakelijkheid niet erkend?
Dan bestaat de mogelijkheid dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat bij de rechter moet worden voorgelegd. Daar zijn kosten aan verbonden.

Veel letselschade advocaten werken op basis van een uurtarief. Vaak is dat tarief gebaseerd op expertise en/of ervaring. Bij mensen die onder een bepaalde inkomsten- of vermogensgrens vallen, is er een optie om een subsidie te ontvangen. Een toevoeging is een bijdrage voor de advocaatkosten. De advocaat kan de subsidie regelen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een verzekering voor rechtsbijstand?
In dat geval is er de mogelijkheid dat jouw verzekering de advocaatkosten betaalt. Raadpleeg de voorwaarden van je verzekering om te zien of rechtshulp bij letselschadezaken ook onder jouw contact valt.

Waarom je voor een goede letselschade advocaat moet kiezen

Letselschade advocaten uit ons netwerk werken landelijk. Dit betekent dat ze ook letselschadezaken aannemen in de buurt van Leiden. Wij raden aan om een letselschade advocaat uit ons netwerk te kiezen, omdat je er zo van bent verzekerd dat je wordt geholpen door een professionele en ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet mogelijk om langs te gaan bij de advocaat? Dan bieden veel advocaten de mogelijkheid aan van huisbezoek. Tegenwoordig is het uiteraard ook mogelijk om via beeldbellen af te spreken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina