Onze aanpak

Wanneer je ons benadert, krijg je meteen een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je hebt de mogelijkheid om je situatie te beschrijven. Daarna ontvang je van ons een passend advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Als dat zo is, dan ervaren letselschade advocaat|koppelen we je gelijk aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je dossier in goede handen is!

Hoe kan de letselschade advocaat jou helpen?

De letselschade advocaten in ons netwerk zijn ervaren in letselschadezaken. Na onze doorverwijzing neemt de letselschade advocaat binnen één werkdag contact met je op om een consult in te plannen. Meestal neemt de advocaat al dezelfde dag contact met je op om een afspraak te maken. Neem alle documenten en bewijsstukken met betrekking tot het ongeval en jouw letsel mee naar de advocaat. Tijdens het gesprek met de letselschade advocaat wordt je zaak besproken. In overleg met de advocaat stel je een duidelijk plan van aanpak op.

Letselschade advocaat Hoorn: wat zijn de kosten?

De advocaat geeft aan de hand van een stappenplan een schatting van de uitgaven die je mag verwachten.

Is de aansprakelijkheid toegegeven?
Dan moet de aansprakelijke partij je advocaatkosten vergoeden! Meestal is het de verzekeraar van de aansprakelijke partij vervolgens de uitgaven betaalt.

Wordt de aansprakelijkheid niet erkend?
Dan bestaat de kans dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat bij de rechter dient te worden voorgelegd. Dit zal zorgen voor meer kosten.

De meeste letselschade advocaten werken met een uurtarief. Doorgaans is dat tarief gebaseerd op expertise en/of ervaring. Bij mensen die beneden een bepaalde inkomsten- en/of vermogensgrens vallen, is er een optie om een toevoeging te ontvangen. Een subsidie is een subsidie voor de advocaatkosten. De advocaat kan de subsidie voorleggen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een verzekering voor rechtsbijstand?
Dan is het mogelijk dat jouw rechtsbijstandverzekeraar de advocaatkosten betaalt. Raadpleeg de voorwaarden van je verzekering om te zien of rechtshulp bij letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Waarom je voor een goede letselschade advocaat moet kiezen

De bij ons aangesloten letselschade advocaten werken landelijk. Dat betekent dat ze ook letselschadezaken behandelen in de buurt van Hoorn. Wij raden aan om een letselschade advocaat uit ons netwerk te kiezen, omdat je zo zeker weet dat je wordt geholpen door een ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet mogelijk om langs te gaan bij de advocaat? Dan bieden veel advocaten de mogelijkheid aan van huisbezoek. In deze moderne tijden is het uiteraard ook een mogelijkheid om via beeldbellen af te spreken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina