Hoe wij werken

Als je contact met ons opneemt, krijg je direct een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je hebt de mogelijkheid om je situatie uit te leggen. Vervolgens krijg je van ons een individueel advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Als dat zo is, dan ervaren letselschade advocaat|koppelen we je meteen aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Zo zorgen wij ervoor dat je zaak goed behandeld wordt!

Hoe helpt de letselschade advocaat jou?

De letselschade advocaten in ons netwerk zijn ervaren in zaken rondom letselschade. Na de doorverwijzing van onze juristen neemt de letselschade advocaat in maximaal één werkdag contact met je op om een afspraak te maken. In veel gevallen word je dezelfde dag nog gebeld om een afspraak in te plannen. Neem alle documenten en bewijsstukken die betrekking hebben op het ongeval en jouw letsel mee naar de afspraak met de advocaat. Tijdens het consult met de letselschade advocaat wordt je zaak doorgenomen. Samen met de advocaat stel je een duidelijk plan van aanpak op.

De kosten van een letselschade advocaat in Koggenland

De advocaat geeft op basis van een stappenplan een schatting van de uitgaven die je mag verwachten.

Is de aansprakelijkheid toegegeven?
Dan moet de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten vergoeden! Meestal komt het erop neer dat de verzekeraar van de aansprakelijke partij vervolgens de kosten betaalt.

Is de aansprakelijkheid niet toegegeven?
Dan is er de kans dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat aan de rechter moet worden voorgelegd. Dit zal zorgen voor meer kosten.

Veel letselschade advocaten werken op basis van een uurtarief. Vaak is dat tarief gebaseerd op expertise of ervaring. Bij mensen die beneden een zekere inkomsten- of vermogensgrens vallen, is er een optie om een subsidie te ontvangen. Een toevoeging is een subsidie voor de advocaatkosten. De advocaat kan dit regelen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een rechtsbijstandverzekering?
Dan is het mogelijk dat jouw rechtsbijstandverzekeraar de advocaatkosten betaalt. Check de polis van je verzekering om te zien of rechtshulp bij letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Waarom een goede letselschade advocaat belangrijk is

Letselschade advocaten die bij ons zijn aangesloten werken allemaal landelijk. Dat betekent dat ze ook letselschadezaken doen in de buurt van Koggenland. Wij adviseren om een letselschade advocaat via ons te kiezen, omdat je zo zeker weet dat je wordt bijgestaan door een professionele en ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet mogelijk om naar het kantoor van de advocaat te komen? Dan is het bij veel advocaten mogelijk dat zij op huisbezoek komen. Tegenwoordig is het natuurlijk ook mogelijk om via videobellen een afspraak te maken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina