Hoe gaan wij te werk?

Als je ons benadert, krijg je meteen een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je hebt de gelegenheid om jouw situatie uit te leggen. Vervolgens ontvang je van ons een individueel advies of je kans maakt op een letselschadevergoeding. Is dat het geval, dan verwijzen we je direct door naar een gespecialiseerde letselschade advocaat. Zo ben je ervan verzekerd dat je schadeclaim in goede handen is!

Wat kan de letselschade advocaat voor je betekenen?

Letselschade advocaten die bij ons zijn aangesloten zijn deskundig in zaken rondom letselschade en het claimen van de maximale schadevergoeding. Na de doorverwijzing van onze juristen neemt de letselschade advocaat contact met je op om een afspraak te maken. Meestal neemt de advocaat al dezelfde dag contact met je op om een afspraak in te plannen. Neem alle documenten en bewijsstukken die betrekking hebben op het ongeval en jouw letsel mee naar de afspraak met de advocaat. Gedurende het consult met de letselschade advocaat wordt je zaak doorgenomen. Samen met de advocaat stel je een duidelijk plan van aanpak op.

Wat zijn de kosten van een letselschade advocaat?

De advocaat geeft op basis van een plan van aanpak een schatting van de uitgaven die je kunt verwachten. Deze kosten hoef je in veel gevallen niet zelf te betalen. Als de aansprakelijkheid van de veroorzaker van het ongeval wordt erkend, dan worden de advocaatkosten doorberekend naar die partij. Dat betekent dat u wel de beste specialistische rechtshulp krijgt, maar daarvoor niet hoeft te betalen.

Als de aansprakelijkheid door de tegenpartij wordt toegegeven, dan zal deze partij jouw advocaatkosten moeten betalen. Vaak komt het erop neer dat de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij vervolgens de uitgaven betaalt.

Is de aansprakelijkheid niet toegegeven, dan is er de kans dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat bij de rechter moet worden voorgelegd. Daar zijn kosten aan verbonden.

Veel letselschade advocaten werken op basis van een uurtarief. Doorgaans is dat tarief gerelateerd aan expertise en/of ervaring. Bij mensen die beneden een zekere inkomsten- en vermogensgrens vallen, is er een mogelijkheid om een toevoeging te krijgen. Een toevoeging is een subsidie voor de advocaatkosten. De advocaat kan de toevoeging regelen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een verzekering voor rechtsbijstand? Dan is er de mogelijkheid dat jouw verzekeraar de advocaatkosten betaalt. Raadpleeg de polis van je verzekering om te zien of rechtshulp bij letselschadezaken ook binnen jouw contract valt.

Waarom kiezen voor een letselschade advocaat uit ons netwerk?

De bij ons aangesloten letselschade advocaten werken landelijk. Dat betekent dat ze ook letselschadezaken behandelen in de regio Rotterdam. Wij adviseren om een letselschade advocaat via ons te kiezen, omdat je dan zeker weet dat je wordt bijgestaan door een professionele en ervaren letselschade specialist. Is het om medische redenen niet mogelijk om de advocaat op kantoor te bezoeken? Dan bieden veel advocaten de mogelijkheid aan van huisbezoek. In deze moderne tijden is het uiteraard ook mogelijk om via beeldbellen een afspraak te maken.

Veelgestelde vragen

01
Wie is aansprakelijk voor de letselschade en hoe wordt dit bepaald?

De persoon of partij die schuldig is aan het ontstaan van het letsel is aansprakelijk voor de letselschade. Dit kan bijvoorbeeld de tegenpartij zijn bij een verkeersongeval of de werkgever bij een bedrijfsongeval. De aansprakelijkheid wordt bepaald aan de hand van de omstandigheden van het geval.

02
Welke kosten vallen onder de vergoeding van letselschade?

Kosten die onder de vergoeding van letselschade vallen zijn onder andere medische kosten, reiskosten, kosten voor huishoudelijke hulp en verlies aan inkomen.

03
Hoe lang duurt het voordat ik een schadevergoeding krijg bij letselschade?

De duur van het letselschadetraject kan sterk variëren en is afhankelijk van de complexiteit van de zaak. Het kan enkele maanden tot enkele jaren duren voordat een schadevergoeding wordt toegekend.

04
Heb ik recht op juridische bijstand bij letselschade?

Ja, slachtoffers hebben recht op juridische bijstand bij letselschade. Dit kan bijvoorbeeld via een letselschadeadvocaat. In veel gevallen worden de kosten van juridische bijstand vergoed door de aansprakelijke partij of de verzekeraar.