Hoe wij werken

Wanneer je ons benadert, krijg je direct een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je krijgt de gelegenheid om jouw situatie uit te leggen. Daarna ontvang je van ons een individueel advies of je kans maakt op een letselschadevergoeding. Als dat zo is, dan ervaren letselschade advocaat|koppelen we je gelijk aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Op deze manier weet weet je zeker dat je zaak in goede handen is!

Wat kan de letselschade advocaat voor je betekenen?

Advocaten die bij ons zijn aagesloten zijn ervaren in letselschadeclaims. Na onze doorverwijzing neemt de letselschade advocaat binnen één werkdag contact met je op om een consult in te plannen. Vaak word je zelfs al op de dag van de doorverwijzing gebeld om een afspraak in te plannen. Neem alle documenten en bewijsstukken met betrekking tot het ongeval en jouw letsel mee naar de advocaat. Gedurende het gesprek met de advocaat wordt je zaak besproken. Samen met de advocaat stel je een duidelijk plan van aanpak op.

Letselschade advocaat Eemsdelta: wat zijn de kosten?

De advocaat geeft aan de hand van een plan van aanpak een schatting van de kosten die je mag verwachten.

Is de aansprakelijkheid toegegeven?
Dan dient de aansprakelijke partij je advocaatkosten betalen! Meestal is het de verzekeraar van de aansprakelijke partij dan de kosten betaalt.

Wordt de aansprakelijkheid niet erkend?
In dat geval is er de mogelijkheid dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat bij de rechter moet worden voorgelegd. Dit zal zorgen voor meer kosten.

Veel letselschade advocaten werken op basis van een uurtarief. Doorgaans is het tarief gebaseerd op expertise en/of ervaring. Voor mensen die beneden een zekere inkomsten- en/of vermogensgrens vallen, is er een optie om een subsidie te krijgen. Een toevoeging is een subsidie voor de advocaatkosten. De advocaat kan de subsidie regelen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een rechtsbijstandverzekering?
In dat geval is er de mogelijkheid dat jouw rechtsbijstandverzekeraar de advocaatkosten vergoedt. Controleer de voorwaarden van je verzekering om te zien of rechtshulp bij letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Het belang van een goede letselschade advocaat

Letselschade advocaten uit ons netwerk werken landelijk. Dat betekent dat ze ook letselschadezaken doen in de buurt van Eemsdelta. Wij adviseren om een letselschade advocaat uit ons netwerk te kiezen, omdat je dan zeker weet dat je wordt bijgestaan door een ervaren letselschade specialist. Is het om medische redenen niet mogelijk om langs te gaan bij de advocaat? Dan is het bij veel advocaten mogelijk dat zij op huisbezoek komen. Tegenwoordig is het natuurlijk ook mogelijk om via beeldbellen een afspraak te maken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina