Hoe het werkt

Als je ons benadert, krijg je direct een van onze juridisch adviseurs aan de lijn. Je hebt de mogelijkheid om je situatie te bespreken. Vervolgens krijg je van ons een individueel advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Als dat zo is, dan ervaren letselschade advocaat|koppelen wij je gelijk aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Zo zorgen wij ervoor dat je dossier goed behandeld wordt!

Hoe helpt de letselschade advocaat jou?

De advocaten binnen ons netwerk zijn ervaren in letselschadezaken. Na de doorverwijzing van onze juristen neemt de letselschade advocaat binnen één werkdag contact met je op om een gesprek te plannen. In veel gevallen word je dezelfde dag nog gebeld om een afspraak te maken. Neem alle documenten en bewijsstukken die betrekking hebben op het ongeval en jouw letsel mee naar de afspraak met de advocaat. Tijdens het gesprek met de letselschade advocaat wordt je zaak geanalyseerd. In overleg met de advocaat stel je een duidelijk plan van aanpak op.

Letselschade advocaat Capelle aan den IJssel: wat zijn de kosten?

De advocaat geeft aan de hand van een plan van aanpak een schatting van de kosten die je kunt verwachten.

Wordt de aansprakelijkheid erkend?
Dan moet de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten vergoeden! Meestal komt het erop neer dat de verzekeraar van de aansprakelijke partij dan de uitgaven betaalt.

Wordt de aansprakelijkheid niet erkend?
In dat geval bestaat de mogelijkheid dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat aan de rechter dient te worden voorgelegd. Dit zal zorgen voor meer kosten.

De meeste letselschade advocaten werken op basis van een uurtarief. Vaak is dat tarief gebaseerd op expertise en/of ervaring. Voor mensen die onder een zekere inkomsten- of vermogensgrens zitten, is het een optie om een subsidie te ontvangen. Een toevoeging is een subsidie voor de advocaatkosten. De advocaat dient het verzoek in voor deze subsidie bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een verzekering voor rechtsbijstand?
In dat geval is het mogelijk dat jouw verzekeraar de advocaatkosten betaalt. Check de polis van je verzekering om te zien of rechtshulp voor letselschadezaken ook onder jouw contact valt.

Waarom een goede letselschade advocaat belangrijk is

Letselschade advocaten uit ons netwerk werken allemaal landelijk. Dat betekent dat ze ook letselschadezaken doen in de regio Capelle aan den IJssel. Wij adviseren om een letselschade advocaat via ons in te schakelen, omdat je er zo van bent verzekerd dat je wordt geholpen door een professionele en ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet mogelijk om naar het kantoor van de advocaat te komen? Dan bieden veel advocaten de mogelijkheid aan van huisbezoek. Tegenwoordig is het uiteraard ook een mogelijkheid om via beeldbellen een afspraak te maken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina