Wat je van ons kunt verwachten

Als je contact met ons opneemt, krijg je direct een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je hebt de mogelijkheid om jouw situatie te beschrijven. Vervolgens ontvang je van ons een individueel advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Is dat het geval, dan ervaren letselschade advocaat|koppelen we je direct aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Zo zorgen wij ervoor dat je zaak in goede handen is!

Hoe helpt de letselschade advocaat jou?

Advocaten die bij ons zijn aagesloten zijn gespecialiseerd in letselschadeclaims. Na de doorverwijzing van onze juristen neemt de letselschade advocaat binnen één werkdag contact met je op om een consult in te plannen. In veel gevallen word je dezelfde dag nog gebeld om een afspraak te maken. Neem alle documenten en bewijsstukken die betrekking hebben op het ongeval en jouw letsel mee naar de afspraak met de advocaat. Tijdens het gesprek met de advocaat wordt je zaak doorgenomen. Samen met de advocaat maak je een duidelijk plan van aanpak.

Letselschade advocaat Noardeast-Fryslân: wat zijn de kosten?

De advocaat geeft op basis van een plan van aanpak een inschatting van de kosten die je mag verwachten.

Is de aansprakelijkheid erkend?
In dat geval moet de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten vergoeden! Vaak is het de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij dan de uitgaven betaalt.

Is de aansprakelijkheid niet erkend?
Dan bestaat de kans dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat bij de rechter dient te worden voorgelegd. Hier komen kosten bij kijken.

De meeste letselschade advocaten werken op basis van een uurtarief. Doorgaans is het tarief gerelateerd aan expertise of ervaring. Bij mensen die onder een bepaalde inkomsten- of vermogensgrens vallen, is het een mogelijkheid om een subsidie te krijgen. Een toevoeging is een subsidie voor de advocaatkosten. De advocaat dient het verzoek in voor deze subsidie bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een rechtsbijstandverzekering?
In dat geval is er de mogelijkheid dat jouw verzekeraar de advocaatkosten vergoedt. Controleer de polis van je verzekering om te zien of rechtshulp voor letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Waarom je een goede letselschade advocaat nodig hebt

Letselschade advocaten uit ons netwerk werken landelijk. Dat betekent dat ze ook letselschadezaken behandelen in de buurt van Noardeast-Fryslân. Wij raden aan om een letselschade advocaat uit ons netwerk in te schakelen, omdat je zo zeker weet dat je wordt bijgestaan door een professionele en ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet mogelijk om naar het kantoor van de advocaat te komen? Dan is het bij veel advocaten mogelijk dat zij op huisbezoek komen. In deze moderne tijden is het natuurlijk ook mogelijk om via videobellen een afspraak te maken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina