Heb je letsel opgelopen door een ongeval dat niet onder een verkeersongeval of bedrijfsongeval valt? Bijvoorbeeld door uitglijden over een gebrek op de weg of een hondenbeet? Dan heb je mogelijk recht op een schadevergoeding voor de kosten die je moet maken als gevolg van het ongeval. Ook als je letsel oploopt door vallende objecten, geweld of tijdens het beoefenen van sport en spel, kan er mogelijk iemand aansprakelijk worden gesteld. 

Wordt de aansprakelijkheid erkend door de aansprakelijke partij? Dan heb je mogelijk recht op gratis rechtsbijstand. Onze juridische experts helpen jou dan kosteloos bij het claimen van de schadevergoeding waar je recht op hebt.

Is er een procedure nodig om de aansprakelijkheid vast te stellen? Dan worden de juridische kosten niet vergoed.

Neem contact met ons op en ontdek direct wat de juridische mogelijkheden zijn in jouw situatie.

Veelgestelde vragen

01
Welke ongevallen vallen onder overige ongevallen met letselschade?

Onder overige ongevallen met letselschade vallen onder andere ongevallen in en om het huis, sportongevallen en ongevallen tijdens vakanties. Ook bij deze ongevallen kan het mogelijk zijn om een schadevergoeding te claimen bij de partij die aansprakelijk is voor het ongeval.

02
Wat kan een letselschadeadvocaat voor mij betekenen en waarom is het verstandig om er een in te schakelen?

Een letselschadeadvocaat kan u helpen om uw letselschadeclaim op de juiste manier af te handelen en te zorgen dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. Een letselschadeadvocaat kan u bijstaan bij het verzamelen van bewijsmateriaal, het onderhandelen met de verzekeraar en indien nodig een gerechtelijke procedure starten.

03
Hoe wordt de hoogte van de schadevergoeding bepaald?

De hoogte van de schadevergoeding wordt bepaald aan de hand van de aard en ernst van de schade en de geleden kosten en gederfde inkomsten. Dit kan worden vastgesteld door middel van onder andere medische rapportages en financiële gegevens.

04
Welke schadevergoeding kan ik claimen bij letselschade?

Bij letselschade kan een slachtoffer verschillende soorten schadevergoeding claimen, zoals medische kosten, inkomensverlies, huishoudelijke hulp en smartengeld. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de aard en ernst van het letsel.