Onze aanpak

Wanneer je contact met ons opneemt, krijg je meteen een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je hebt de mogelijkheid om jouw situatie te bespreken. Daarna krijg je van ons een persoonlijk advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Is dat het geval, dan ervaren letselschade advocaat|koppelen wij je gelijk aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Op deze manier weet weet je zeker dat je dossier goed behandeld wordt!

Hoe kan de letselschade advocaat jou helpen?

Advocaten die bij ons zijn aagesloten zijn gespecialiseerd in zaken rondom letselschade. Na de doorverwijzing van onze juristen neemt de letselschade advocaat binnen één werkdag contact met je op om een consult in te plannen. Vaak word je zelfs al op de dag van de doorverwijzing gebeld om een afspraak te maken. Neem alle documenten en bewijsstukken die betrekking hebben op het ongeval en jouw letsel mee naar de afspraak met de advocaat. Tijdens het gesprek met de letselschade advocaat wordt je zaak besproken. Samen met de advocaat maak je een duidelijk plan van aanpak.

De kosten van een letselschade advocaat in Barneveld

De advocaat geeft op basis van een stappenplan een inschatting van de uitgaven die je mag verwachten.

Is de aansprakelijkheid toegegeven?
In dat geval dient de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten vergoeden! Vaak is het de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij vervolgens de kosten betaalt.

Wordt de aansprakelijkheid niet toegegeven?
In dat geval bestaat de mogelijkheid dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat aan de rechter moet worden voorgelegd. Hier komen kosten bij kijken.

Veel letselschade advocaten werken met een uurtarief. Doorgaans is het tarief gebaseerd op expertise of ervaring. Voor mensen die beneden een zekere inkomsten- en/of vermogensgrens zitten, is er een optie om een toevoeging te krijgen. Een toevoeging is een subsidie voor de advocaatkosten. De advocaat kan dit regelen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Heb je een rechtsbijstandverzekering?
Dan is het mogelijk dat jouw rechtsbijstandverzekeraar de advocaatkosten betaalt. Check de voorwaarden van je verzekering om te zien of rechtshulp voor letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Het belang van een goede letselschade advocaat

Letselschade advocaten die bij ons zijn aangesloten werken allemaal landelijk. Dat betekent dat ze ook letselschadezaken doen in de regio Barneveld. Wij raden aan om een letselschade advocaat via ons te kiezen, omdat je er zo van bent verzekerd dat je wordt bijgestaan door een ervaren letselschade specialist. Is het om medische redenen niet mogelijk om de advocaat op kantoor te bezoeken? Dan is het bij veel advocaten mogelijk dat zij op huisbezoek komen. Tegenwoordig is het natuurlijk ook mogelijk om via videobellen af te spreken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina