Onze aanpak

Als je ons benadert, krijg je meteen een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je hebt de gelegenheid om jouw situatie te beschrijven. Daarna ontvang je van ons een passend advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Als dat zo is, dan brengen wij je meteen in contact met een gespecialiseerde letselschade advocaat|koppelen wij je direct aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Zo weet weet je zeker dat je dossier goed behandeld wordt!

Wat kan de letselschade advocaat voor je betekenen?

De letselschade advocaten in ons netwerk zijn ervaren in zaken rondom letselschade. Na de doorverwijzing van onze juristen neemt de letselschade advocaat binnen één werkdag contact met je op om een consult in te plannen. Meestal neemt de advocaat al dezelfde dag contact met je op om een afspraak te maken. Neem alle documenten en bewijsstukken die betrekking hebben op het ongeval en jouw letsel mee naar de afspraak met de advocaat. Tijdens het gesprek met de advocaat wordt je zaak geanalyseerd. In overleg met de advocaat stel je een duidelijk plan van aanpak op.

Wat kost een letselschade advocaat in Dalfsen?

De advocaat geeft op basis van een plan van aanpak een inschatting van de kosten die je kunt verwachten.

Is de aansprakelijkheid erkend?
Dan moet de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten betalen! Vaak komt het erop neer dat de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij vervolgens de uitgaven betaalt.

Wordt de aansprakelijkheid niet erkend?
In dat geval bestaat de mogelijkheid dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat aan de rechter moet worden voorgelegd. Daar zijn kosten aan verbonden.

Veel letselschade advocaten werken met een uurtarief. Vaak is het tarief gebaseerd op expertise en/of ervaring. Voor mensen die beneden een bepaalde inkomsten- en vermogensgrens zitten, is er een optie om een subsidie te ontvangen. Een toevoeging is een subsidie voor de advocaatkosten. De advocaat kan dit regelen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een rechtsbijstandverzekering?
Dan is er de mogelijkheid dat jouw rechtsbijstandverzekeraar de advocaatkosten betaalt. Check de voorwaarden van je verzekering om te zien of rechtshulp bij letselschadezaken ook onder jouw contact valt.

Waarom een goede letselschade advocaat belangrijk is

Letselschade advocaten uit ons netwerk werken landelijk. Dat betekent dat ze ook letselschadezaken behandelen in de regio Dalfsen. Wij raden aan om een letselschade advocaat uit ons netwerk te kiezen, omdat je dan zeker weet dat je wordt geholpen door een ervaren letselschade specialist. Is het om medische redenen niet mogelijk om langs te gaan bij de advocaat? Dan bieden veel advocaten de mogelijkheid aan van huisbezoek. Tegenwoordig is het uiteraard ook mogelijk om via beeldbellen een afspraak te maken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina