Onze aanpak

Wanneer je ons benadert, krijg je meteen een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je hebt de gelegenheid om jouw situatie te beschrijven. Vervolgens krijg je van ons een persoonlijk advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Als dat zo is, dan brengen wij je direct in contact met een gespecialiseerde letselschade advocaat|koppelen we je direct aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je dossier in goede handen is!

Hoe kan de letselschade advocaat jou helpen?

Advocaten die bij ons zijn aagesloten zijn gespecialiseerd in letselschadezaken. Na onze doorverwijzing neemt de letselschade advocaat in maximaal één werkdag contact met je op om een consult in te plannen. Vaak word je zelfs al op de dag van de doorverwijzing gebeld om een afspraak te maken. Neem alle documenten en bewijsstukken met betrekking tot het ongeval en jouw letsel mee naar de afspraak met de advocaat. Tijdens het gesprek met de advocaat wordt je zaak doorgenomen. In overleg met de advocaat maak je een duidelijk plan van aanpak.

Letselschade advocaat Opsterland: wat zijn de kosten?

De advocaat geeft op basis van een stappenplan een inschatting van de kosten die je kunt verwachten.

Wordt de aansprakelijkheid erkend?
Dan dient de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten vergoeden! Meestal komt het erop neer dat de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij dan de uitgaven betaalt.

Wordt de aansprakelijkheid niet erkend?
In dat geval is er de mogelijkheid dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat bij de rechter dient te worden voorgelegd. Dit zal zorgen voor meer kosten.

Veel letselschade advocaten werken met een uurtarief. Doorgaans is het tarief gerelateerd aan expertise en/of ervaring. Bij mensen die onder een zekere inkomsten- of vermogensgrens zitten, is er een mogelijkheid om een toevoeging te ontvangen. Een subsidie is een subsidie voor de advocaatkosten. De advocaat kan de subsidie regelen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Heb je een rechtsbijstandverzekering?
In dat geval is er de mogelijkheid dat jouw rechtsbijstandverzekeraar de advocaatkosten betaalt. Raadpleeg de polis van je verzekering om te zien of rechtshulp bij letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Waarom een goede letselschade advocaat belangrijk is

Letselschade advocaten die bij ons zijn aangesloten werken landelijk. Dit betekent dat ze ook letselschadezaken aannemen in de regio Opsterland. Wij adviseren om een letselschade advocaat uit ons netwerk te kiezen, omdat je dan zeker weet dat je wordt bijgestaan door een ervaren letselschade specialist. Is het om medische redenen niet haalbaar om langs te gaan bij de advocaat? Dan bieden veel advocaten de mogelijkheid aan van huisbezoek. Tegenwoordig is het uiteraard ook mogelijk om via beeldbellen een afspraak te maken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina