Helaas komen aanrijdingen met motorvoertuigen regelmatig voor, waarbij de kans op letsel groot is voor de motorrijder. Omdat motorrijders minder zichtbaar zijn en minder bescherming hebben dan automobilisten, kan een botsing met een tegenligger tijdens het inhalen of een aanrijding in de file ernstige gevolgen hebben.

Maar hoe zit het eigenlijk met de opzittende op een motor? Ook zij lopen een groot risico op letselschade bij een ongeval. In geval van een aanrijding waarbij de opzittende niet zelf de bestuurder is, kan de opzittende zijn of haar letselschade claimen bij de tegenpartij die de verkeersovertreding heeft begaan. In dat geval kan de opzittende zijn of haar letselschade kosteloos laten verhalen door een letselschadespecialist. Deze specialist kan helpen bij het vaststellen van de hoogte van de schadevergoeding waar de opzittende recht op heeft.

Heb jij als motorrijder of opzittende letselschade opgelopen door een aanrijding en wil je weten welke stappen je kunt ondernemen om een schadevergoeding te krijgen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze juridische specialisten om te profiteren van onze diensten en expertise op het gebied van letselschade.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor dit artikel