Hoe wij werken

Wanneer je ons benadert, krijg je meteen een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je hebt de mogelijkheid om jouw situatie uit te leggen. Vervolgens krijg je van ons een passend advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Als dat zo is, dan brengen we je direct in contact met een gespecialiseerde letselschade advocaat|koppelen wij je gelijk aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Zo weet weet je zeker dat je zaak in goede handen is!

Hoe kan de letselschade advocaat jou helpen?

De letselschade advocaten in ons netwerk zijn gespecialiseerd in zaken rondom letselschade. Na onze doorverwijzing neemt de letselschade advocaat in maximaal één werkdag contact met je op om een gesprek te plannen. Meestal neemt de advocaat al dezelfde dag contact met je op om een afspraak in te plannen. Neem alle documenten en bewijsstukken die betrekking hebben op het ongeval en jouw letsel mee naar de afspraak met de advocaat. Gedurende het gesprek met de letselschade advocaat wordt je zaak doorgenomen. In overleg met de advocaat stel je een duidelijk plan van aanpak op.

De kosten van een letselschade advocaat in Leiderdorp

De advocaat geeft op basis van een stappenplan een schatting van de kosten die je kunt verwachten.

Wordt de aansprakelijkheid toegegeven?
In dat geval dient de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten betalen! Meestal is het de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij dan de uitgaven betaalt.

Wordt de aansprakelijkheid niet toegegeven?
In dat geval bestaat de kans dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat aan de rechter dient te worden voorgelegd. Dit zal zorgen voor meer kosten.

De meeste letselschade advocaten werken op basis van een uurtarief. Vaak is dat tarief gebaseerd op expertise of ervaring. Bij mensen die onder een zekere inkomsten- en/of vermogensgrens zitten, is het een mogelijkheid om een toevoeging te ontvangen. Een subsidie is een bijdrage voor de advocaatkosten. De advocaat kan de subsidie voorleggen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een verzekering voor rechtsbijstand?
Dan is het mogelijk dat jouw verzekering de advocaatkosten vergoedt. Controleer de polis van je verzekering om te zien of rechtshulp voor letselschadezaken ook onder jouw contact valt.

Het belang van een goede letselschade advocaat

De bij ons aangesloten letselschade advocaten werken allemaal landelijk. Dit betekent dat ze ook letselschadezaken aannemen in de buurt van Leiderdorp. Wij raden aan om een letselschade advocaat uit ons netwerk te kiezen, omdat je dan zeker weet dat je wordt geholpen door een ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet mogelijk om de advocaat op kantoor te bezoeken? Dan is het bij veel advocaten mogelijk dat zij op huisbezoek komen. Tegenwoordig is het natuurlijk ook een mogelijkheid om via beeldbellen af te spreken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina