Hoe het werkt

Als je contact met ons opneemt, krijg je gelijk een van onze juridisch adviseurs aan de lijn. Je krijgt de gelegenheid om jouw situatie te bespreken. Vervolgens ontvang je van ons een individueel advies of je kans maakt op een letselschadevergoeding. Is dat het geval, dan ervaren letselschade advocaat|koppelen we je meteen aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Op deze manier weet weet je zeker dat je dossier in goede handen is!

Hoe helpt de letselschade advocaat jou?

Advocaten die bij ons zijn aagesloten zijn ervaren in letselschadezaken. Na de doorverwijzing van onze juristen neemt de letselschade advocaat in maximaal één werkdag contact met je op om een consult in te plannen. In veel gevallen word je dezelfde dag nog gebeld om een afspraak in te plannen. Neem alle documenten en bewijsstukken die betrekking hebben op het ongeval en jouw letsel mee naar de advocaat. Gedurende het gesprek met de letselschade advocaat wordt je zaak besproken. In overleg met de advocaat maak je een duidelijk plan van aanpak.

De kosten van een letselschade advocaat in Kerkrade

De advocaat geeft aan de hand van een stappenplan een schatting van de uitgaven die je kunt verwachten.

Wordt de aansprakelijkheid erkend?
In dat geval dient de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten betalen! Vaak is het de verzekeraar van de aansprakelijke partij dan de kosten betaalt.

Is de aansprakelijkheid niet toegegeven?
Dan bestaat de kans dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat bij de rechter dient te worden voorgelegd. Hier komen kosten bij kijken.

Veel letselschade advocaten werken met een uurtarief. Doorgaans is het tarief gebaseerd op expertise en/of ervaring. Bij mensen die beneden een zekere inkomsten- en/of vermogensgrens vallen, is er een mogelijkheid om een toevoeging te krijgen. Een subsidie is een bijdrage voor de advocaatkosten. De advocaat dient het verzoek in voor deze subsidie bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Heb je een rechtsbijstandverzekering?
In dat geval is er de mogelijkheid dat jouw verzekeraar de advocaatkosten betaalt. Check de voorwaarden van je verzekering om te zien of rechtshulp voor letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Waarom je voor een goede letselschade advocaat moet kiezen

Letselschade advocaten die bij ons zijn aangesloten werken landelijk. Dat betekent dat ze ook letselschadezaken behandelen in de regio Kerkrade. Wij adviseren om een letselschade advocaat uit ons netwerk in te schakelen, omdat je er zo van bent verzekerd dat je wordt geholpen door een ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet haalbaar om naar het kantoor van de advocaat te komen? Dan is het bij veel advocaten mogelijk dat zij op huisbezoek komen. Tegenwoordig is het natuurlijk ook mogelijk om via beeldbellen een afspraak te maken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina