Onze aanpak

Als je ons benadert, krijg je direct een van onze juridisch adviseurs aan de lijn. Je krijgt de gelegenheid om jouw situatie te bespreken. Daarna krijg je van ons een individueel advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Is dat het geval, dan ervaren letselschade advocaat|koppelen we je gelijk aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Op deze manier weet weet je zeker dat je zaak goed behandeld wordt!

Hoe helpt de letselschade advocaat jou?

De advocaten binnen ons netwerk zijn deskundig in letselschadeclaims. Na onze doorverwijzing neemt de letselschade advocaat binnen één werkdag contact met je op om een afspraak te maken. Vaak word je zelfs al op de dag van de doorverwijzing gebeld om een afspraak in te plannen. Neem alle documenten en bewijsstukken die betrekking hebben op het ongeval en jouw letsel mee naar de advocaat. Tijdens het gesprek met de advocaat wordt je zaak doorgenomen. Samen met de advocaat stel je een duidelijk plan van aanpak op.

Letselschade advocaat Alblasserdam: wat zijn de kosten?

De advocaat geeft aan de hand van een plan van aanpak een schatting van de kosten die je kunt verwachten.

Wordt de aansprakelijkheid toegegeven?
Dan moet de aansprakelijke partij je advocaatkosten betalen! Vaak komt het erop neer dat de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij dan de uitgaven betaalt.

Is de aansprakelijkheid niet toegegeven?
In dat geval is er de kans dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat aan de rechter dient te worden voorgelegd. Daar zijn kosten aan verbonden.

Veel letselschade advocaten werken op basis van een uurtarief. Vaak is dat tarief gerelateerd aan expertise en/of ervaring. Voor mensen die onder een bepaalde inkomsten- en vermogensgrens vallen, is er een mogelijkheid om een toevoeging te krijgen. Een subsidie is een subsidie voor de advocaatkosten. De advocaat kan de subsidie regelen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een rechtsbijstandverzekering?
In dat geval is er de mogelijkheid dat jouw verzekeraar de advocaatkosten betaalt. Raadpleeg de polis van je verzekering om te zien of rechtshulp voor letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Waarom je voor een goede letselschade advocaat moet kiezen

De bij ons aangesloten letselschade advocaten werken allemaal landelijk. Dit betekent dat ze ook letselschadezaken aannemen in de buurt van Alblasserdam. Wij raden aan om een letselschade advocaat via ons te kiezen, omdat je zo zeker weet dat je wordt geholpen door een ervaren letselschade specialist. Is het om medische redenen niet haalbaar om langs te gaan bij de advocaat? Dan is het bij veel advocaten mogelijk dat zij op huisbezoek komen. In deze moderne tijden is het uiteraard ook mogelijk om via beeldbellen een afspraak te maken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina