Hoe wij werken

Als je contact met ons opneemt, krijg je meteen een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je krijgt de gelegenheid om je situatie uit te leggen. Vervolgens ontvang je van ons een individueel advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Is dat het geval, dan brengen we je meteen in contact met een gespecialiseerde letselschade advocaat|koppelen wij je direct aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Op deze manier weet weet je zeker dat je zaak in goede handen is!

Hoe kan de letselschade advocaat jou helpen?

De advocaten binnen ons netwerk zijn deskundig in letselschadeclaims. Na de doorverwijzing van onze juristen neemt de letselschade advocaat in maximaal één werkdag contact met je op om een afspraak te maken. Vaak word je zelfs al op de dag van de doorverwijzing gebeld om een afspraak in te plannen. Neem alle documenten en bewijsstukken met betrekking tot het ongeval en jouw letsel mee naar de advocaat. Tijdens het consult met de letselschade advocaat wordt je zaak geanalyseerd. In overleg met de advocaat stel je een duidelijk plan van aanpak op.

De kosten van een letselschade advocaat in Overbetuwe

De advocaat geeft aan de hand van een stappenplan een inschatting van de kosten die je mag verwachten.

Is de aansprakelijkheid toegegeven?
Dan dient de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten betalen! Meestal is het de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij dan de uitgaven betaalt.

Wordt de aansprakelijkheid niet toegegeven?
In dat geval bestaat de mogelijkheid dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat aan de rechter moet worden voorgelegd. Dit zal zorgen voor meer kosten.

De meeste letselschade advocaten werken met een uurtarief. Vaak is het tarief gebaseerd op expertise of ervaring. Bij mensen die onder een zekere inkomsten- en/of vermogensgrens vallen, is er een optie om een toevoeging te krijgen. Een subsidie is een bijdrage voor de advocaatkosten. De advocaat kan de toevoeging regelen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een rechtsbijstandverzekering?
In dat geval is er de mogelijkheid dat jouw verzekeraar de advocaatkosten betaalt. Check de voorwaarden van je verzekering om te zien of rechtshulp voor letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Waarom een goede letselschade advocaat belangrijk is

De bij ons aangesloten letselschade advocaten werken allemaal landelijk. Dit betekent dat ze ook letselschadezaken doen in de buurt van Overbetuwe. Wij raden aan om een letselschade advocaat via ons in te schakelen, omdat je dan zeker weet dat je wordt bijgestaan door een professionele en ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet haalbaar om de advocaat op kantoor te bezoeken? Dan bieden veel advocaten de mogelijkheid aan van huisbezoek. In deze moderne tijden is het uiteraard ook een mogelijkheid om via videobellen af te spreken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina