Hoe het werkt

Als je contact met ons opneemt, krijg je gelijk een van onze juridisch adviseurs aan de lijn. Je hebt de kans om jouw situatie uit te leggen. Vervolgens ontvang je van ons een individueel advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Is dat het geval, dan ervaren letselschade advocaat|koppelen wij je meteen aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Op deze manier weet weet je zeker dat je zaak in goede handen is!

Hoe helpt de letselschade advocaat jou?

De letselschade advocaten in ons netwerk zijn ervaren in letselschadezaken. Na onze doorverwijzing neemt de letselschade advocaat binnen één werkdag contact met je op om een gesprek te plannen. Meestal neemt de advocaat al dezelfde dag contact met je op om een afspraak te maken. Neem alle documenten en bewijsstukken met betrekking tot het ongeval en jouw letsel mee naar de afspraak met de advocaat. Tijdens het gesprek met de letselschade advocaat wordt je zaak doorgenomen. In overleg met de advocaat maak je een duidelijk plan van aanpak.

De kosten van een letselschade advocaat in Medemblik

De advocaat geeft op basis van een stappenplan een schatting van de kosten die je kunt verwachten.

Wordt de aansprakelijkheid toegegeven?
Dan moet de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten vergoeden! Meestal komt het erop neer dat de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij dan de kosten betaalt.

Wordt de aansprakelijkheid niet toegegeven?
In dat geval is er de kans dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat bij de rechter moet worden voorgelegd. Daar zijn kosten aan verbonden.

Veel letselschade advocaten werken op basis van een uurtarief. Doorgaans is het tarief gebaseerd op expertise en/of ervaring. Bij mensen die onder een zekere inkomsten- en/of vermogensgrens zitten, is er een mogelijkheid om een toevoeging te ontvangen. Een subsidie is een subsidie voor de advocaatkosten. De advocaat dient het verzoek in voor deze subsidie bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een rechtsbijstandverzekering?
Dan is het mogelijk dat jouw verzekeraar de advocaatkosten betaalt. Check de polis van je verzekering om te zien of rechtshulp bij letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Waarom je een goede letselschade advocaat nodig hebt

De bij ons aangesloten letselschade advocaten werken allemaal landelijk. Dit betekent dat ze ook letselschadezaken aannemen in de regio Medemblik. Wij adviseren om een letselschade advocaat via ons in te schakelen, omdat je dan zeker weet dat je wordt geholpen door een ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet mogelijk om naar het kantoor van de advocaat te komen? Dan bieden veel advocaten de mogelijkheid aan van huisbezoek. In deze moderne tijden is het uiteraard ook een mogelijkheid om via videobellen af te spreken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina