Hoe wij werken

Als je ons benadert, krijg je meteen een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je hebt de mogelijkheid om jouw situatie te bespreken. Daarna ontvang je van ons een persoonlijk advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Is dat het geval, dan brengen wij je gelijk in contact met een gespecialiseerde letselschade advocaat|koppelen we je meteen aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Zo ben je ervan verzekerd dat je dossier goed behandeld wordt!

Hoe helpt de letselschade advocaat jou?

De advocaten binnen ons netwerk zijn gespecialiseerd in zaken rondom letselschade. Na onze doorverwijzing neemt de letselschade advocaat in maximaal één werkdag contact met je op om een gesprek te plannen. In veel gevallen word je dezelfde dag nog gebeld om een afspraak in te plannen. Neem alle documenten en bewijsstukken met betrekking tot het ongeval en jouw letsel mee naar de advocaat. Gedurende het gesprek met de advocaat wordt je zaak doorgenomen. In overleg met de advocaat stel je een duidelijk plan van aanpak op.

Wat kost een letselschade advocaat in Nederweert?

De advocaat geeft aan de hand van een plan van aanpak een inschatting van de uitgaven die je kunt verwachten.

Is de aansprakelijkheid toegegeven?
Dan moet de aansprakelijke partij je advocaatkosten vergoeden! Vaak is het de verzekeraar van de aansprakelijke partij dan de uitgaven betaalt.

Is de aansprakelijkheid niet erkend?
Dan bestaat de mogelijkheid dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat aan de rechter dient te worden voorgelegd. Daar zijn kosten aan verbonden.

De meeste letselschade advocaten werken op basis van een uurtarief. Vaak is dat tarief gerelateerd aan expertise en/of ervaring. Bij mensen die onder een bepaalde inkomsten- of vermogensgrens zitten, is er een optie om een subsidie te ontvangen. Een toevoeging is een subsidie voor de advocaatkosten. De advocaat dient het verzoek in voor deze subsidie bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Heb je een verzekering voor rechtsbijstand?
In dat geval is het mogelijk dat jouw verzekeraar de advocaatkosten vergoedt. Check de polis van je verzekering om te zien of rechtshulp voor letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Waarom je een goede letselschade advocaat nodig hebt

De bij ons aangesloten letselschade advocaten werken landelijk. Dit betekent dat ze ook letselschadezaken aannemen in de buurt van Nederweert. Wij raden aan om een letselschade advocaat uit ons netwerk in te schakelen, omdat je er zo van bent verzekerd dat je wordt geholpen door een professionele en ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet mogelijk om de advocaat op kantoor te bezoeken? Dan is het bij veel advocaten mogelijk dat zij op huisbezoek komen. In deze moderne tijden is het natuurlijk ook een mogelijkheid om via videobellen af te spreken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina