Onze aanpak

Als je ons benadert, krijg je meteen een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je hebt de gelegenheid om je situatie te bespreken. Daarna krijg je van ons een persoonlijk advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Als dat zo is, dan ervaren letselschade advocaat|koppelen wij je gelijk aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Op deze manier weet weet je zeker dat je dossier goed behandeld wordt!

Wat kan de letselschade advocaat voor je betekenen?

De advocaten binnen ons netwerk zijn deskundig in letselschadeclaims. Na de doorverwijzing van onze juristen neemt de letselschade advocaat binnen één werkdag contact met je op om een gesprek te plannen. Meestal neemt de advocaat al dezelfde dag contact met je op om een afspraak te maken. Neem alle documenten en bewijsstukken die betrekking hebben op het ongeval en jouw letsel mee naar de advocaat. Tijdens het consult met de letselschade advocaat wordt je zaak geanalyseerd. Samen met de advocaat stel je een duidelijk plan van aanpak op.

De kosten van een letselschade advocaat in Rijswijk

De advocaat geeft op basis van een stappenplan een schatting van de kosten die je kunt verwachten.

Is de aansprakelijkheid erkend?
Dan moet de aansprakelijke partij je advocaatkosten vergoeden! Meestal komt het erop neer dat de verzekeraar van de aansprakelijke partij dan de uitgaven betaalt.

Wordt de aansprakelijkheid niet toegegeven?
In dat geval bestaat de kans dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat aan de rechter moet worden voorgelegd. Hier komen kosten bij kijken.

De meeste letselschade advocaten werken op basis van een uurtarief. Vaak is dat tarief gerelateerd aan expertise en/of ervaring. Voor mensen die onder een zekere inkomsten- en vermogensgrens zitten, is er een mogelijkheid om een subsidie te krijgen. Een toevoeging is een bijdrage voor de advocaatkosten. De advocaat kan de subsidie regelen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een verzekering voor rechtsbijstand?
In dat geval is het mogelijk dat jouw rechtsbijstandverzekeraar de advocaatkosten betaalt. Raadpleeg de voorwaarden van je verzekering om te zien of rechtshulp voor letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Waarom je een goede letselschade advocaat nodig hebt

De bij ons aangesloten letselschade advocaten werken allemaal landelijk. Dit betekent dat ze ook letselschadezaken behandelen in de regio Rijswijk. Wij raden aan om een letselschade advocaat uit ons netwerk te kiezen, omdat je er zo van bent verzekerd dat je wordt bijgestaan door een ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet haalbaar om de advocaat op kantoor te bezoeken? Dan bieden veel advocaten de mogelijkheid aan van huisbezoek. Tegenwoordig is het vanzelfsprekend ook een mogelijkheid om via videobellen af te spreken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina