Hoe wij werken

Wanneer je contact met ons opneemt, krijg je meteen een van onze juridisch adviseurs aan de lijn. Je hebt de mogelijkheid om je situatie uit te leggen. Daarna ontvang je van ons een individueel advies of je kans maakt op een letselschadevergoeding. Is dat het geval, dan ervaren letselschade advocaat|koppelen wij je gelijk aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Zo zorgen wij ervoor dat je dossier in goede handen is!

Hoe kan de letselschade advocaat jou helpen?

De letselschade advocaten in ons netwerk zijn deskundig in letselschadeclaims. Na onze doorverwijzing neemt de letselschade advocaat binnen één werkdag contact met je op om een afspraak te maken. Meestal neemt de advocaat al dezelfde dag contact met je op om een afspraak in te plannen. Neem alle documenten en bewijsstukken met betrekking tot het ongeval en jouw letsel mee naar de advocaat. Gedurende het gesprek met de advocaat wordt je zaak geanalyseerd. In overleg met de advocaat stel je een duidelijk plan van aanpak op.

Wat kost een letselschade advocaat in Ameland?

De advocaat geeft aan de hand van een plan van aanpak een inschatting van de uitgaven die je mag verwachten.

Wordt de aansprakelijkheid erkend?
In dat geval dient de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten betalen! Vaak is het de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij vervolgens de kosten betaalt.

Is de aansprakelijkheid niet erkend?
Dan is er de kans dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat aan de rechter moet worden voorgelegd. Dit zal zorgen voor meer kosten.

De meeste letselschade advocaten werken op basis van een uurtarief. Doorgaans is dat tarief gebaseerd op expertise of ervaring. Bij mensen die onder een zekere inkomsten- en/of vermogensgrens vallen, is het een mogelijkheid om een toevoeging te krijgen. Een toevoeging is een subsidie voor de advocaatkosten. De advocaat dient het verzoek in voor deze subsidie bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een rechtsbijstandverzekering?
In dat geval is er de mogelijkheid dat jouw verzekering de advocaatkosten vergoedt. Controleer de polis van je verzekering om te zien of rechtshulp bij letselschadezaken ook onder jouw contact valt.

Het belang van een goede letselschade advocaat

Letselschade advocaten uit ons netwerk werken landelijk. Dat betekent dat ze ook letselschadezaken behandelen in de buurt van Ameland. Wij raden aan om een letselschade advocaat via ons te kiezen, omdat je dan zeker weet dat je wordt bijgestaan door een professionele en ervaren letselschade specialist. Is het om medische redenen niet haalbaar om naar het kantoor van de advocaat te komen? Dan bieden veel advocaten de mogelijkheid aan van huisbezoek. In deze moderne tijden is het uiteraard ook een mogelijkheid om via beeldbellen een afspraak te maken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina