Onze aanpak

Wanneer je contact met ons opneemt, krijg je direct een van onze juridisch adviseurs te spreken. Je krijgt de kans om je situatie te beschrijven. Daarna ontvang je van ons een persoonlijk advies of je kans maakt op een letselschadevergoeding. Als dat zo is, dan brengen wij je direct in contact met een gespecialiseerde letselschade advocaat|koppelen wij je gelijk aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Op deze manier zorgen wij ervoor dat je zaak goed behandeld wordt!

Wat kan de letselschade advocaat voor je betekenen?

De letselschade advocaten in ons netwerk zijn gespecialiseerd in letselschadeclaims. Na de doorverwijzing van onze juristen neemt de letselschade advocaat binnen één werkdag contact met je op om een gesprek te plannen. Vaak word je zelfs al op de dag van de doorverwijzing gebeld om een afspraak in te plannen. Neem alle documenten en bewijsstukken met betrekking tot het ongeval en jouw letsel mee naar de afspraak met de advocaat. Tijdens het gesprek met de letselschade advocaat wordt je zaak geanalyseerd. Samen met de advocaat maak je een duidelijk plan van aanpak.

Letselschade advocaat Stein: wat zijn de kosten?

De advocaat geeft op basis van een plan van aanpak een schatting van de uitgaven die je mag verwachten.

Wordt de aansprakelijkheid toegegeven?
In dat geval moet de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten vergoeden! Vaak is het de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij vervolgens de uitgaven betaalt.

Is de aansprakelijkheid niet toegegeven?
In dat geval is er de mogelijkheid dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat bij de rechter dient te worden voorgelegd. Hier komen kosten bij kijken.

De meeste letselschade advocaten werken met een uurtarief. Vaak is dat tarief gebaseerd op expertise of ervaring. Voor mensen die onder een zekere inkomsten- en/of vermogensgrens vallen, is er een optie om een subsidie te krijgen. Een toevoeging is een subsidie voor de advocaatkosten. De advocaat kan de toevoeging voorleggen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een rechtsbijstandverzekering?
Dan is er de mogelijkheid dat jouw verzekeraar de advocaatkosten betaalt. Check de polis van je verzekering om te zien of rechtshulp voor letselschadezaken ook onder jouw contact valt.

Het belang van een goede letselschade advocaat

De bij ons aangesloten letselschade advocaten werken landelijk. Dat betekent dat ze ook letselschadezaken doen in de buurt van Stein. Wij raden aan om een letselschade advocaat uit ons netwerk in te schakelen, omdat je dan zeker weet dat je wordt geholpen door een professionele en ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet haalbaar om langs te gaan bij de advocaat? Dan bieden veel advocaten de mogelijkheid aan van huisbezoek. Tegenwoordig is het vanzelfsprekend ook mogelijk om via beeldbellen een afspraak te maken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina