Wat je van ons kunt verwachten

Wanneer je contact met ons opneemt, krijg je meteen een van onze juridisch adviseurs aan de lijn. Je krijgt de kans om jouw situatie uit te leggen. Daarna ontvang je van ons een persoonlijk advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Is dat het geval, dan brengen wij je direct in contact met een gespecialiseerde letselschade advocaat|koppelen wij je gelijk aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Zo zorgen wij ervoor dat je dossier goed behandeld wordt!

Hoe kan de letselschade advocaat jou helpen?

De advocaten binnen ons netwerk zijn gespecialiseerd in zaken rondom letselschade. Na onze doorverwijzing neemt de letselschade advocaat in maximaal één werkdag contact met je op om een afspraak te maken. Meestal neemt de advocaat al dezelfde dag contact met je op om een afspraak te maken. Neem alle documenten en bewijsstukken die betrekking hebben op het ongeval en jouw letsel mee naar de advocaat. Tijdens het gesprek met de advocaat wordt je zaak geanalyseerd. Samen met de advocaat maak je een duidelijk plan van aanpak.

Wat kost een letselschade advocaat in Heumen?

De advocaat geeft op basis van een plan van aanpak een inschatting van de kosten die je kunt verwachten.

Wordt de aansprakelijkheid toegegeven?
Dan dient de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten betalen! Vaak komt het erop neer dat de verzekeraar van de aansprakelijke partij dan de uitgaven betaalt.

Is de aansprakelijkheid niet erkend?
In dat geval is er de kans dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat aan de rechter dient te worden voorgelegd. Daar zijn kosten aan verbonden.

Veel letselschade advocaten werken op basis van een uurtarief. Doorgaans is het tarief gebaseerd op expertise en/of ervaring. Voor mensen die beneden een zekere inkomsten- en vermogensgrens vallen, is er een optie om een subsidie te ontvangen. Een subsidie is een subsidie voor de advocaatkosten. De advocaat dient het verzoek in voor deze subsidie bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een verzekering voor rechtsbijstand?
In dat geval is er de mogelijkheid dat jouw verzekeraar de advocaatkosten betaalt. Raadpleeg de polis van je verzekering om te zien of rechtshulp voor letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Het belang van een goede letselschade advocaat

Letselschade advocaten die bij ons zijn aangesloten werken allemaal landelijk. Dat betekent dat ze ook letselschadezaken behandelen in de regio Heumen. Wij raden aan om een letselschade advocaat uit ons netwerk te kiezen, omdat je er zo van bent verzekerd dat je wordt geholpen door een professionele en ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet mogelijk om de advocaat op kantoor te bezoeken? Dan bieden veel advocaten de mogelijkheid aan van huisbezoek. In deze moderne tijden is het uiteraard ook een mogelijkheid om via beeldbellen een afspraak te maken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina