Doe de gratis rechtsbijstand check

Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op je vraag

Hier vind je antwoorden van onze experts op de meest gestelde vragen bij letselschade

Rudy, jurist
Letselschade jurist Rudy Spelt

Wat is je vraag?

Wie is aansprakelijk voor letselschade als zzp’er bij een bedrijfsongeval?

Bij een bedrijfsongeval als zzp’er is het afhankelijk van wie de aansprakelijkheid draagt. Als de zzp’er geen schuld heeft aan het ongeval, kan hij/zij aanspraak in sommige gevallen aanspraak maken op een schadevergoeding bij de opdrachtgever. Bijvoorbeeld als de werkzaamheden die je verricht vergelijkbaar zijn met die van werknemers in loondienst en plaatsvinden binnen het bedrijf van de opdrachtgever.

Hoe verloopt het proces van het indienen van een letselschadeclaim?

Het proces van het indienen van een letselschadeclaim begint meestal met het verzamelen van bewijsmateriaal en het opstellen van een schadeclaim. Vervolgens wordt deze schadeclaim ingediend bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij. In veel gevallen volgen er onderhandelingen tussen de verzekeraar en uw letselschadeadvocaat. Als er geen overeenstemming kan worden bereikt, kan er een gerechtelijke procedure worden gestart.

Hoe wordt de hoogte van de schadevergoeding bij letselschade bepaald?

De hoogte van de schadevergoeding wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren, zoals de aard en ernst van het letsel, de duur van het herstel en de gevolgen voor het dagelijks leven van het slachtoffer.

Wie is aansprakelijk voor de letselschade bij een verkeersongeval met een voetganger?

Bij een verkeersongeval met een voetganger is de aansprakelijkheid afhankelijk van wie de verkeersregels heeft overtreden. Dit kan bijvoorbeeld de automobilist zijn, maar ook de voetganger zelf. De wet beschermt de voetganger, zodat er vaak aanspraak is op een schadevergoeding als de aanrijding van de fietser is veroorzaakt door gemotoriseerd verkeer.

Wie is aansprakelijk voor letselschade als uitzendkracht bij een bedrijfsongeval?

Bij letselschade als uitzendkracht bij een bedrijfsongeval is de werkgever meestal aansprakelijk, maar soms kan ook de inlener van de uitzendkracht (tijdelijke werkgever) aansprakelijk zijn.

Of bekijk alle vragen per onderwerp

Bedrijfsongevallen

Naar de vragen

Hondenbeet

Naar de vragen

Juridische bijstand

Naar de vragen

Letselschade

Naar de vragen

Medische fouten

Naar de vragen

Mishandeling

Naar de vragen

Openbaar Vervoer

Naar de vragen

Overige ongevallen

Naar de vragen

Productaansprakelijkheid

Naar de vragen

Schadevergoedingen

Naar de vragen