Wat je van ons kunt verwachten

Wanneer je contact met ons opneemt, krijg je gelijk een van onze juridisch adviseurs aan de lijn. Je krijgt de gelegenheid om jouw situatie te beschrijven. Vervolgens krijg je van ons een individueel advies of je recht hebt op een letselschadevergoeding. Als dat zo is, dan brengen wij je gelijk in contact met een gespecialiseerde letselschade advocaat|koppelen we je direct aan de best passende gespecialiseerde letselschade advocaat. Op deze manier weet weet je zeker dat je zaak goed behandeld wordt!

Hoe helpt de letselschade advocaat jou?

De advocaten binnen ons netwerk zijn ervaren in letselschadezaken. Na onze doorverwijzing neemt de letselschade advocaat binnen één werkdag contact met je op om een afspraak te maken. In veel gevallen word je dezelfde dag nog gebeld om een afspraak in te plannen. Neem alle documenten en bewijsstukken met betrekking tot het ongeval en jouw letsel mee naar de afspraak met de advocaat. Tijdens het consult met de letselschade advocaat wordt je zaak besproken. In overleg met de advocaat maak je een duidelijk plan van aanpak.

De kosten van een letselschade advocaat in Lelystad

De advocaat geeft aan de hand van een stappenplan een inschatting van de kosten die je mag verwachten.

Wordt de aansprakelijkheid toegegeven?
In dat geval moet de aansprakelijke partij jouw advocaatkosten betalen! Meestal is het de verzekeraar van de aansprakelijk gestelde partij vervolgens de uitgaven betaalt.

Wordt de aansprakelijkheid niet erkend?
In dat geval bestaat de mogelijkheid dat de aansprakelijkheidsvraag door de letselschade advocaat aan de rechter dient te worden voorgelegd. Hier komen kosten bij kijken.

Veel letselschade advocaten werken op basis van een uurtarief. Vaak is het tarief gerelateerd aan expertise of ervaring. Voor mensen die onder een zekere inkomsten- en vermogensgrens vallen, is er een optie om een toevoeging te krijgen. Een subsidie is een bijdrage voor de advocaatkosten. De advocaat kan de toevoeging regelen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Beschik je over een rechtsbijstandverzekering?
Dan is er de mogelijkheid dat jouw verzekeraar de advocaatkosten betaalt. Controleer de polis van je verzekering om te zien of rechtshulp bij letselschadezaken ook binnen jouw contact valt.

Waarom een goede letselschade advocaat belangrijk is

De bij ons aangesloten letselschade advocaten werken landelijk. Dit betekent dat ze ook letselschadezaken aannemen in de regio Lelystad. Wij raden aan om een letselschade advocaat uit ons netwerk in te schakelen, omdat je dan zeker weet dat je wordt geholpen door een professionele en ervaren letselschade specialist. Is het voor jou om medische redenen niet haalbaar om naar het kantoor van de advocaat te komen? Dan is het bij veel advocaten mogelijk dat zij op huisbezoek komen. Tegenwoordig is het natuurlijk ook mogelijk om via videobellen af te spreken.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor deze pagina