Wil jij een kopie van het proces-verbaal opvragen na een verkeersongeval met letselschade? Dat kan bij de Stichting Processen Verbaal (Stichting PV). Het proces-verbaal kan helpen bij het aantonen van de toedracht en betrokkenheid van de tegenpartij richting de aansprakelijke verzekeraar. In het proces-verbaal staan de belangrijkste feiten over het ongeluk en de namen en adressen van de betrokkenen. Dit kan van belang zijn voor het vaststellen van de aansprakelijkheid bij letselschade.

Aanvragen via webformulier

Als je de kosten voor het opvragen van het proces-verbaal vooraf betaalt, kun je de aanvraag via het webformulier doen. Belangrijk is dat je de aanvraag zo volledig mogelijk invult. Als de kentekens niet bij jou bekend zijn, of zijn bij het ongeval alleen voertuigen betrokken zonder kenteken (bijvoorbeeld fietsers), dan kun je het webformulier niet gebruiken. Neem dan telefonisch contact op met de Stichting PV om te informeren op welke wijze je het rapport/pv alsnog in jouw bezit kunt krijgen.

Kosten

De kosten voor het aanvragen van een ongevalsdossier zijn per 1 januari 2023 verlaagd naar €3,93. Voor iedere aanvraag moet je een aparte overschrijving doen, met bijbehorend betalingskenmerk. 

Wil je hulp bij het aanvragen van een proces-verbaal of ben je op zoek naar juridische hulp bij het claimen van jouw letselschade op de aansprakelijke tegenpartij? Neem dan gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

01
Wat moet ik doen na een verkeersongeval met letselschade als automobilist?

Als automobilist is het belangrijk om na een verkeersongeval met letselschade de politie te bellen en een schadeformulier in te vullen. Ook is het verstandig om medische hulp te zoeken en contact op te nemen met een letselschadeadvocaat.

02
Wie is aansprakelijk voor de letselschade bij een verkeersongeval met een automobilist?

Bij een verkeersongeval met een automobilist is de aansprakelijkheid afhankelijk van wie de verkeersregels heeft overtreden. Dit kan bijvoorbeeld de automobilist zijn, maar ook de andere partij.

03
Wat kan een letselschadeadvocaat voor mij betekenen en waarom is het verstandig om er een in te schakelen?

Een letselschadeadvocaat kan u helpen om uw letselschadeclaim op de juiste manier af te handelen en te zorgen dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. Een letselschadeadvocaat kan u bijstaan bij het verzamelen van bewijsmateriaal, het onderhandelen met de verzekeraar en indien nodig een gerechtelijke procedure starten.

04
Wat is letselschade en wanneer heb ik recht op een vergoeding?

Letselschade is de schade die u oploopt als gevolg van een ongeval, waarbij u letsel heeft opgelopen. Wanneer iemand anders verantwoordelijk is voor het ongeval, heeft u in veel gevallen recht op een vergoeding van uw letselschade.