Heb jij weleens te maken gehad met een fietsongeval tussen fietsers en vraag jij je af wie er aansprakelijk is en welke schade vergoed wordt? Gelukkig kunnen onze letselschade advocaten jou helpen en in de meeste gevallen zelfs kosteloos! Neem gerust contact met ons op.

Aansprakelijkheid bij fietsongeval tussen fietsers

Als het gaat om aansprakelijkheid bij een fietsongeval tussen fietsers, dan gelden er andere regels dan bij een ongeval tussen een fietser en een auto. 

Na een ongeval tussen twee fietsers,  kan je mogelijk de andere partij aansprakelijk stellen als deze onrechtmatig heeft gehandeld. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je van je fiets wordt geduwd of als verkeersregels worden overtreden door de ander. 

Als de andere fietser aansprakelijk kan worden gesteld, moet diegene zijn of haar WA-verzekering inschakelen om jouw schade te vergoeden. 

WA-verzekering dekt schade bij fietsongeval tussen fietsers

Gelukkig zijn de meeste personen in Nederland verzekerd tegen aansprakelijkheid en valt schade veroorzaakt door een fietsongeval onder de WA-verzekering. Dit dekt niet alleen de schade aan jouw fiets, maar ook jouw letselschade. Denk hierbij aan medische kosten, inkomensschade, verzorgingskosten en meer.

Recht op schadevergoeding bij fietsongeval tussen fietsers

Als je te maken hebt met een fietsongeval tussen fietsers, en de andere partij kan aansprakelijk gesteld worden, dan heb je recht op schadevergoeding. Dit bestaat uit materiële schadeposten en immateriële schadeposten. Materiële schade bestaat onder andere uit medische kosten, inkomstenderving en overige posten die direct in geld uit te drukken zijn. Immateriële schade valt niet direct in geld uit te drukken, zoals pijn en verdriet dat ontstaan is door het ongeval. 

Onze letselschade specialisten staan voor jou klaar om jouw schade te claimen en deze vergoed te krijgen. 

Als je nog vragen hebt of meer informatie nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

01
Wat moet ik doen na een verkeersongeval met letselschade?

Na een verkeersongeval met letselschade is het belangrijk om direct medische hulp in te schakelen en de politie te informeren. Daarnaast is het verstandig om contact op te nemen met een letselschade advocaat voor advies en ondersteuning bij het claimen van een schadevergoeding.

02
Hoe verloopt het letselschadetraject en welke stappen moet ik nemen?

Het letselschadetraject bestaat uit verschillende stappen, zoals het verzamelen van bewijsmateriaal, het berekenen van de schadevergoeding en het onderhandelen met de verzekeraar van de tegenpartij. Het is belangrijk om tijdig juridische hulp in te schakelen van een letselschade advocaat.

03
Wat is het verschil tussen materiële en immateriële schadevergoeding?

Materiële schadevergoeding is de vergoeding voor de daadwerkelijk gemaakte kosten als gevolg van het ongeval, zoals medische kosten en inkomensverlies. Immateriële schadevergoeding is de vergoeding voor het leed dat u heeft geleden, zoals pijn en verdriet.

04
Wat is de hoogte van een letselschadevergoeding en hoe wordt dit berekend?

De hoogte van een letselschadevergoeding is afhankelijk van de ernst van het letsel en de gevolgen hiervan. Hierbij wordt gekeken naar de kosten die u heeft moeten maken als gevolg van het ongeval, zoals medische kosten, kosten voor huishoudelijke hulp en inkomensverlies. Ook wordt gekeken naar immateriële schade, zoals pijn en verdriet.