Het kan zeer frustrerend zijn als je letselschade hebt opgelopen en de tegenpartij niet reageert op je verzoeken om compensatie. Het kan je het gevoel geven dat je vastzit en dat er niets wordt gedaan om je te helpen. Maar er zijn stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

Aangetekende brief

Het eerste wat je moet doen als de tegenpartij niet reageert, is een aangetekende brief sturen waarin je verzoekt om compensatie voor je letselschade. Geef in deze brief een deadline waarbinnen de tegenpartij moet reageren. Als de tegenpartij nog steeds niet reageert binnen de gestelde termijn, kun je verdere actie ondernemen.

Buitengerechtelijke oplossing

Als de tegenpartij niet op deze deadline reageert is het verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen. Dit hoeft niet te betekenen dat je meteen in een gerechtelijke procedure belandt. Een letselschade advocaat kan jouw schadeclaim behandelen, namens jou juridische discussies voeren met de wederpartij en meer druk uitoefenen. 

Gerechtelijke procedure 

Op het moment dat ook deze procedure niets oplevert kan een letselschade advocaat een gerechtelijke procedure starten om je letselschade te verhalen. In dat geval zal het geschil bij de rechter worden voorgelegd. 

Als je nog vragen hebt of meer informatie nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

01
Hoe lang duurt het voordat ik een schadevergoeding krijg bij letselschade?

De duur van het letselschadetraject kan sterk variëren en is afhankelijk van de complexiteit van de zaak. Het kan enkele maanden tot enkele jaren duren voordat een schadevergoeding wordt toegekend.

02
Wat kan een letselschadeadvocaat voor mij betekenen en waarom is het verstandig om er een in te schakelen?

Een letselschadeadvocaat kan u helpen om uw letselschadeclaim op de juiste manier af te handelen en te zorgen dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. Een letselschadeadvocaat kan u bijstaan bij het verzamelen van bewijsmateriaal, het onderhandelen met de verzekeraar en indien nodig een gerechtelijke procedure starten.

03
Kan ik een voorschot op de schadevergoeding krijgen?

In sommige gevallen is het mogelijk om een voorschot op de schadevergoeding te krijgen, bijvoorbeeld als de aansprakelijkheid al is erkend. Dit kan helpen bij het opvangen van financiële problemen als gevolg van de schade.

04
Hoe wordt de hoogte van de schadevergoeding bepaald?

De hoogte van de schadevergoeding wordt bepaald aan de hand van de aard en ernst van de schade en de geleden kosten en gederfde inkomsten. Dit kan worden vastgesteld door middel van onder andere medische rapportages en financiële gegevens.