letselschadesupport.nl - specialisten in letselschade
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds
letselschade

Whiplash aansprakelijkheid

Als er sprake is van een verkeersongeval, moet dit goed in kaart worden gebracht. Er dient bewijs verzameld te worden over de toedracht van het ongeluk: het Europees schadeformulier, getuigenverklaring(en), een door de politie opgemaakt proces-verbaal. De veroorzaker van het ongeluk erkent hiermee schuld en kan vervolgens aansprakelijk gesteld worden.

Een praktijkvoorbeeld: kop-staart-botsing

De kop-staart-botsing is een veel voorkomende situatie waarbij een whiplash opgelopen kan worden. Stel, u zit in uw auto en wacht voor een rood stoplicht. De automobilist die aan komt rijden heeft te laat in de gaten dat u stil staat en rijdt u van achteren aan. Uw hoofd schiet door de klap van aanrijding van achter naar voren. U voelt zich even helemaal niet lekker en voelt een flinke hoofdpijn opkomen. De automobilist is uitgestapt en vraagt of het met u gaat.

Vaststellen schuldvraag

Wat nu? Het is heel belangrijk dat het hele ongeval goed gedocumenteerd is. De materiële schade aan de auto(‘s) moet opgenomen worden. Hiervoor kunt u het Europees schadeformulier gebruiken en/of de hulp van politie inroepen om de situatie goed in kaart te brengen. Maak een situatieschets, neem vooral foto’s (met uw mobiel) en vraag de naam en het telefoonnummer van eventuele getuigen van het ongeval.

Ook als u en de tegenpartij het niet eens zijn over de schuldvraag, zorg er dan in ieder geval voor dat alle gegevens goed genoteerd zijn!

Posttraumatische whiplash verschijnselen

Lichamelijke symptomen van een whiplash zijn niet altijd direct na het ongeluk zichtbaar. Het kan gebeuren dat de klachten pas na enige weken en zelfs na maanden optreden. Als u bewijs heeft verzameld (documentatie), dan kunt u een schadeclaim indienen bij de tegenpartij voor uw immateriële schade: uw fysieke klachten.

Hulp inroepen letselschadeadvocaat

De weg naar een schadeclaim is vaak lang en ingewikkeld. Letselschadesupport raadt u aan om altijd een letselschadespecialist in de arm te nemen. Bij dit soort ongevallen is de schuldvraag vrijwel altijd duidelijk. Uw advocaat zal dan gewoon vergoed worden door de verzekeraar van de tegenpartij!

Neem direct contact op voor juridisch advies

letselschade telefoon

Mail direct uw vraag

Of bel onze Letselschade telefoonlijn:
085 - 029 1002 (lokaal tarief)

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar.
Ook 's avonds!

stel uw letselschade vraag