letselschadesupport.nl - specialisten in letselschade
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds
letselschade

Wat is letselschade?

Wat is letselschade?

Letselschade is lichamelijke en/of geestelijke schade die opgelopen is door toedoen van een ander. Oorzaak van letselschade kan bijvoorbeeld zijn een verkeersongeval, een arbeidsongeval, een medische fout of een beroepsziekte.

Verkeersongeval

Als u slachtoffer bent van een ernstig verkeersongeval, dan komt er veel op u af. Medische zorg, de plotselinge verandering van uw persoonlijke situatie, pijn en emoties nemen uw tijd volledig in beslag. Familie en vrienden kunnen u helpen bij de verwerking van een verkeersongeluk en praktische zaken voor u regelen. Maar wie vertelt u of u recht heeft op schadevergoeding? En, wie helpt u bij het veilig stellen van uw recht op schadevergoeding?

Arbeidsongeval

Stel, u bent op uw werk, struikelt over een loshangend snoer of glijdt uit door een natte vloer en loopt hierbij letselschade op. Of u bent onderweg naar een klant en wordt slachtoffer van een ongeluk. We spreken dan van een arbeidsongeval, ook wel een bedrijfsongeval.

Bedrijfsongeval

Een bedrijfsongeval is feitelijk hetzelfde als een arbeidsongeval. Als u op het werk bent of onderweg naar uw werk en een ongeval krijgt, is er vrijwel altijd sprake van een bedrijfsongeval. U kunt dan de schade die u daardoor heeft geleden vergoed krijgen van uw werkgever of diens verzekeraar.

Medische fout

Als u schade heeft geleden als gevolg van een verkeerde medische behandeling, dan wordt er gesproken van een `medische fout’. U kunt dan de zorgverlener aansprakelijk stellen. U doet dat schriftelijk met uitleg van de gebeurtenis(sen), de medische fout en de schade die u als gevolg hiervan heeft geleden.

Beroepsziekte

Als een ziekte is veroorzaakt door een belasting die in overwegende mate op het werk en tijdens werktijd heeft plaatsgevonden, dan wordt er gesproken van een beroepsziekte. Veel voorkomende voorbeelden van beroepsziekten zijn  aandoeningen aan rug en ledematen, gehooraandoeningen, burn out en RSI. In Nederland is de bouwsector de grootste veroorzaker van beroepsziekten.