letselschadesupport.nl - specialisten in letselschade
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds
wat is letselschade, dokter?

Wat is letselschade?

Letselschade is lichamelijke en/of geestelijke schade die opgelopen is door toedoen van een ander. Oorzaak van letselschade kan bijvoorbeeld zijn een verkeersongeval, een arbeidsongeval, een medische fout of een beroepsziekte.

Materiële schade

Naast lichamelijke en geestelijke schade kunt u ook materiële schade hebben opgelopen, zoals schade aan uw auto, fiets of kleding. Deze schade is zichtbaar en direct in geld uit te drukken. Als slachtoffer heeft u ook recht op vergoeding van bijkomende kosten die u misschien moet maken door bijvoorbeeld tijdelijke hulp in te huren of voor het aanpassen van uw auto of woning. Of als uw inkomen flink achteruit is gegaan doordat u tijdelijk of zelfs blijvend niet kunt werken.

Immateriële schade

Een schadevergoeding die wordt uitgekeerd voor immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Deze vorm van lichamelijk of psychisch letsel is lastig meetbaar. Fysieke pijn en ongemak, psychische klachten, verdriet, littekens en het verlies van levensvreugde zijn niet makkelijk in waarden uit te drukken. De geleden schade moet vastgesteld, berekend en betaald worden en hierbij is het van groot belang dat u deskundige hulp krijgt van een letselschadespecialist.

Wie is er aansprakelijk?

Wie draait er op voor de schade? De partij die verantwoordelijk is voor de schade moet aansprakelijk gesteld worden. De wet schrijft voor dat deze ‘aansprakelijke partij’ betaalt. In de meeste gevallen is dat de verzekeraar van degene die de letselschade veroorzaakt heeft.

Hoe kunt u de andere partij aansprakelijk stellen?

In praktijk blijkt het niet eenvoudig te zijn om een schadevergoeding te krijgen, ook al heeft u daar recht op. Omdat er veel op u af komt, adviseren wij om in een vroeg stadium hulp in te roepen van een letselschadespecialist. De bij ons aangesloten letselschade advocaten nemen u de zorg uit handen om uw rechten veilig te stellen en uw schade te claimen. Laat u dus zo snel mogelijk hier in bijstaan, dan weet u zeker dat uw zaak in goede handen is!

Meer informatie over letselschade vindt u op Juridisch.nl.

Neem direct contact op voor juridisch advies

letselschade telefoon

Mail direct uw vraag

Of bel onze Letselschade telefoonlijn:
085 - 029 1002 (lokaal tarief)

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar.
Ook 's avonds!

stel uw letselschade vraag