letselschadesupport.nl - specialisten in letselschade
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds
letselschade

Letselschade bij ongeluk

Stel, u raakt als fietser betrokken bij een ongeluk. U krijgt een aanrijding op de snelweg. Of u struikelt in een winkel over een losliggende kabel. U kampt niet alleen met materiële schade (blikschade, kapotte broek), maar u bent ook gewond geraakt. Misschien houdt u er zelfs psychische klachten aan over. We spreken dan van letselschade door een ongeluk. 

Letselschade is lichamelijke of geestelijke schade, opgelopen is door toedoen van een ander. Dit kan veroorzaakt zijn door een verkeersongeluk, een arbeidsongeval, een medische fout of een beroepsziekte.

Schadevergoeding letselschade ongeluk

Een slachtoffer die letselschade oploopt door een ongeluk heeft recht op schadevergoeding. Dit geldt zowel voor de materiële schade alsook voor de immateriële schade, oftewel smartengeld. Dit laatste is lastig in geld uit te drukken. Immers, hoe bereken je lichamelijk en psychisch letsel, littekens en fysieke ongemakken?

Aansprakelijke partij letselschade bij ongeluk

De partij die de schade veroorzaakt heeft, is verantwoordelijk en daarmee de aansprakelijke partij. Volgens de wet dient de aansprakelijke partij te betalen en in de meeste gevallen is dat de verzekeringsmaatschappij van degene die de letselschade, vaak door een ongeluk, veroorzaakt heeft. 

Bij letselschade ongeluk snel juridische hulp inschakelen

De weg van de aansprakelijkheidsprocedure is vaak lang en ingewikkeld. Bovendien zal de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij er alles aan doen om het bedrag dat als schadevergoeding uitgekeerd dient te worden, zo laag mogelijk te houden.

Het is in uw belang om zo snel mogelijk hulp in te roepen van een letselschadespecialist. Het verwerken van een ongeluk en letselschade heeft meestal veel impact op het leven van het slachtoffer. De bij ons aangesloten letselschade advocaten nemen u de zorg uit handen om uw rechten veilig te stellen en uw schade te claimen. Zij kennen de weg en zullen u vakkundig terzijde staan. Wist u dat u ook de kosten van rechtsbijstand vergoed krijgt als de aansprakelijkheid voor uw letsel erkend wordt door de verzekeraar van de andere partij? 

Letselschadespecialist

Een deskundige en betrouwbare letselschadespecialist is snel voor u gevonden. U legt in eerste instantie uw zaak voor aan onze medewerkers van de Letselschade telefoonlijn. U krijgt direct, kosteloos en vrijblijvend, te horen of en hoe wij u verder van dienst kunnen zijn. Leent uw zaak zich voor vervolgstappen, dan brengen wij u direct in contact met één van de bij ons aangesloten juristen en advocaten. Zij helpen u bij het veiligstellen van uw rechten en bij het treffen van een optimale schaderegeling.

Neem direct contact op voor juridisch advies

letselschade telefoon

Mail direct uw vraag

Of bel onze Letselschade telefoonlijn:
085 - 029 1002 (lokaal tarief)

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar.
Ook 's avonds!

stel uw letselschade vraag