letselschadesupport.nl - specialisten in letselschade
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds
letselschade

Letselschade aanrijding fiets

U hebt met de fiets een aanrijding met een auto of met een andere fietser. U bent op de fiets betrokken geraakt bij een verkeersongeluk. Of u bent met de fiets gevallen doordat het wegdek slecht was. Een fietsongeluk kan ernstige letselschade tot gevolg hebben. Zeker als het gaat om een aanrijding tussen auto en fiets kan de schade flink oplopen. Dan praten we niet alleen schade over de aan uw fiets of aan uw kleding, maar ook over hoofdletsel, schaafwonden, schade aan uw gebit, fracturen en botbreuken.

Schadevergoeding bij aanrijding auto fiets

Een fietser is een kwetsbare deelnemer aan het verkeer. Bij een aanrijding auto en fiets is er meestal veel schade ontstaan en mogelijk zelfs ernstige letselschade. De hoogte van de schadevergoeding is afhankelijk van de schuldvraag. Stel, u krijgt op de fiets een aanrijding met een auto en loopt letselschade op. Wie is nu de veroorzaker van de aanrijding? Heeft de bestuurder u gezien? Kijk u zelf niet goed uit toen u de weg overstak? Gaf u richting aan? Kwam u van rechts en had u voorrang moeten krijgen? Of reed u misschien door een rood stoplicht?

Speciale bescherming fietser

Als u zelf schuldig bent aan het veroorzaken van het ongeluk, dan bent u aansprakelijk voor de schade. Volgens de Wegenverkeerswet geldt echter een speciale bescherming voor een ‘zwakke verkeersdeelnemer’ bij een aanrijding met een ‘sterke verkeersdeelnemer’. De wet regelt de aansprakelijkheid van de bestuurder van een motorrijtuig met een niet-motorrijtuig (zoals fietsers en voetgangers) als volgt: de automobilist is bij een aanrijding auto en fiets altijd aansprakelijk voor de helft van de schade en de aansprakelijkheid van de zwakke verkeersdeelnemer is daarmee beperkt. De rest van de aansprakelijkheid, dus de andere helft van de schadevergoeding, is afhankelijk van de schuldvraag. 

Juridische hulp inschakelen

Een aanrijding heeft veel gevolgen voor u. U zit immers met de schade en er moet van alles geregeld worden. Om juridische hulp in te schakelen kunt u direct contact opnemen met Letselschadesupport. De medewerkers van onze telefoonservice dienen u, kosteloos en vrijblijvend, van advies en vertellen u hoe de zaak ervoor staat. Vervolgens kunt u snel in contact gebracht worden met een letselschadespecialist bij u in de buurt. U krijgt dan deskundige begeleiding die u hard nodig heeft tijdens de vaak gecompliceerde en langdurige letselschadeprocedure!

Neem direct contact op voor juridisch advies

letselschade telefoon

Mail direct uw vraag

Of bel onze Letselschade telefoonlijn:
085 - 029 1002 (lokaal tarief)

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar.
Ook 's avonds!

stel uw letselschade vraag