letselschadesupport.nl - specialisten in letselschade
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds
letselschade die niet erkend wordt

Aansprakelijkheid wordt erkend

Degene die aansprakelijk is voor uw letsel is verplicht om uw schade en redelijke kosten te vergoeden. Ook alle kosten die u maakt om de aansprakelijkheid of schade vast te stellen moeten worden vergoed.

Kosten moeten wel redelijk zijn en in verhouding staan tot de geleden schade. U kunt dus niet ongelimiteerd kosten vergoed krijgen. Een letselschadespecialist kan u hier over informeren. Ook moet de aansprakelijke partij verplicht de redelijke kosten van rechtsbijstand voldoen. Ook de kosten van onderzoek naar de aansprakelijkheid en/of de aard en omvang van de schade moeten worden betaald door de aansprakelijke partij.

Ansprakelijkgheid erkend? Kosten vergoed

Als iemand aansprakelijk is en verhaal biedt dan hoeft u zich dus geen zorgen te maken over de kosten van uw advocaat of jurist. Zeker als er een aansprakelijksverzekeraar in het geding is krijgt u uw advocaatkosten volledig vergoed. Verzekeraars betalen bij erkenning van aansprakelijkheid meestal voorschotten uit zodat u alvast een deel van uw kosten kunt betalen.

buitengerechtelijke kosten en proceskosten

Belangrijk is om te weten dat een onderscheid wordt gemaakt tussen buitengerechtelijke kosten en proceskosten. De buitengerechtelijke kosten zijn alle kosten die u maakt voordat er wordt geprocedeerd. Dus meestal in de situatie dat de andere partij de aansprakelijkheid heeft erkend. Is het nodig om te procederen, bijvoorbeeld omdat de aansprakelijkheid weliswaar is erkend, maar omdat er wordt getwist over de (omvang van de) schade, dan komen de procedurekosten wel voor uw rekening. Houdt er dan rekening mee dat in het geval u in het gelijk wordt gesteld door de rechter, de proceskosten volgens vaste bedragen (forfaitair) worden vergoed. Laat u hier over goed informeren voordat u met uw letselschadespecialist besluit om een procedure te starten.

Neem direct contact op voor juridisch advies

letselschade telefoon

Mail direct uw vraag

Of bel onze Letselschade telefoonlijn:
085 - 029 1002 (lokaal tarief)

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar.
Ook 's avonds!

stel uw letselschade vraag