letselschadesupport.nl - specialisten in letselschade
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds
nieuws over letselschade

Rechtbank wijst Bouke Vaatstra ‘schokschade’vergoeding toe

Op 11 februari 2015 heeft de Rechtbank Noord-Nederland Jasper S. veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan de vader van Marianne Vaatstra. De rechtbank oordeelde dat Bouke Vaatstra shockschade heeft opgelopen en hierdoor recht heeft op een schadevergoeding van € 40.000. Daarnaast werd een vergoeding van materiële schade vastgesteld op €3.400. Dit betreft de kosten van een rapport dat door een psychiater is opgemaakt.

In de nacht van 30 april op 1 mei 1999 werd Marianne Vaatstra op zestienjarige leeftijd door Jasper S. verkracht en vermoord. Haar vader vond haar in een weiland. De rechtbank overweegt dat hij getraumatiseerd is geraakt bij de confrontatie met het stoffelijk overschot van zijn dochter. De gevolgen van dit geestelijk letsel moeten volledig worden toegerekend aan Jasper S, zo oordeelde de rechtbank.

Bij de vaststelling van de immateriële schade woog de rechtbank mee wat Marianne opzettelijk is aangedaan. Bovendien speelde de onzekerheid over de dader en zijn motieven een rol. De dader werd pas ruim 13 jaar na de moord gevonden.

Neem direct contact op voor juridisch advies

letselschade telefoon

Mail direct uw vraag

Of bel onze Letselschade telefoonlijn:
085 - 029 1002 (lokaal tarief)

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar.
Ook 's avonds!

stel uw letselschade vraag