Vanaf 1 januari 2014 is er een nieuwe regeling welke het voor meer mensen mogelijk maakt om juridische hulp bij letselschade te krijgen. Letselschadeadvocaten mogen werken volgens de no cure, no payregeling, ook wel ‘no win, no fee’ genoemd. De toegang tot het recht wordt dankzij deze regeling sterk verbeterd.
De nieuwe regeling geldt vooral voor mensen die geen rechtsbijstandsverzekering hebben of niet in aanmerking komen voor gefinancierde rechtshulp. Als de aansprakelijkheid van de tegenpartij vaststaat, hoeft een zaak overigens niet op deze manier behandeld te worden.
In dat geval kan de advocaat de advocaatkosten verhalen op de aansprakelijke partij. De no win no fee - regeling gaat vooral om zaken waarbij het minder of niet duidelijk is wie er aansprakelijk is en het waarschijnlijk uitloopt o
Hoe werkt de regeling?
Bij de no win, no fee-regeling hoeft u geen rekening aan uw advocaat te betalen wanneer de zaak wordt verloren. Als u de zaak wint dan mag de advocaat het uurtarief verhogen. Daar geldt wel een maximum voor.
Er mag nooit meer dan 25 procent van de opbrengst van de zaak in rekening worden gebracht. Verder moet elke no win, no fee -zaak bij de lokale
Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten worden aangemeld. Zo wordt er altijd goed opgelet dat de regeling correct wordt uitgevoerd.
Waarom een letselschadeadvocaat?
Er zijn veel letselschadebureaus en letselschadejuristen die al op deze manier werken. De kwaliteit en het toezicht op deze bureaus is vaak niet of veel minder goed geregeld. De letselschadeadvocaten staan onder streng toezicht en bieden kwalitatief hoogwaardige dienstverlening.
Door een erkende letselschadeadvocaat in te schakelen bent u verzekerd van deskundige juridische hulp en komt u niet voor financiële verrassingen te staan.